Французькі тости – це, по суті, солодкі грінки. Здобний хліб обсмажують в суміші яєць і молока або вершків, часто на вершковому маслі.
Калорійність французьких тостів – 236 ккал на 100 г. Їх можна подавати як сніданок вихідного дня або на десерт.
Класичні французькі тости
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 4 яйця
- 2/3 чашки молока
- 1 ч. л. меленої кориці
- 8 скибочок багета або тостового хліба
- Вершкове масло – для обсмажування
Для подачі:
- Мед або кленовий сироп
- Свіжі ягоди
Дивіться відео, як приготувати грінки "Крем-брюле":
Спосіб приготування:
- У невеликій мисці збийте яйця, молоко і корицю.
- Поставте сковороду на середній вогонь і розтопіть шматочок вершкового масла.
- Кожен шматочок хліба умочіть в яєчну суміш і обсмажте до золотистого кольору. Скибочки тостового хліба можна розрізати на трикутники.
Французькі тости від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 1 біла булка
- 3 яйця
- 30 г цукрової пудри
- 250 мл молока
- 1 ст. л. вершкового масла
Для начинки:
- 1 апельсин
- 1 банан
- 1 жменя в'яленої вишні
- 1 жменя кураги
- 2 ст. л. бренді
- 1 ст. л. вершкового масла
Спосіб приготування:
- Курагу нарізати невеликими шматочками.
- Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, з половинки апельсина вичавити сік.
- Приготувати начинку: розігріти в сковороді 1 ст. ложку вершкового масла, викласти курагу і вишню, перемішати, додати апельсинову цедру, влити сік апельсина, бренді і все прогріти на повільному вогні.
- Банан почистити, нарізати кружальцями і додати до вишні з курагою, прогрівати кілька секунд, потім перемішати і вимкнути вогонь.
- Яйця збити міксером, всипати цукор і продовжувати збивати до повного розчинення цукру.
- У яєчно-цукрову суміш влити молоко і збити все в однорідну масу.
- Булку розрізати на 5-6 товстих скибочок і надрізати їх збоку уздовж, не прорізаючи до кінця, щоб вийшли кишеньки.
- Наповнити кишеньки фруктово-ягідною начинкою, потім занурити їх в яєчно-молочну суміш.
- Розігріти в окремій сковороді вершкове масло і обсмажити скибочки хліба з начинкою з двох боків до золотистої скоринки.
- Обсмажені грінки посипати цукровою пудрою і подавати відразу після приготування.
Французькі тости з апельсинами від Найджели Лоусон
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 2 великих яйця
- Терта цедра 1 апельсина
- 60 мл цільного молока
- 1/4 чайної ложки меленої кориці
- 2 великих, товстих скибочки білого хліба
- Сік 1 апельсина
- 75 г апельсинового мармеладу
- 50 г цукру
- 1 ст.л. вершкового масла
Спосіб приготування:
- Збийте виделкою яйця, цедру апельсина, молоко і мелену корицю в широкій дрібній тарілці.
- Замочіть скибочки хліба в цій суміші на 2 хвилини з кожного боку.
- Поки хліб просочується, доведіть апельсиновий сік, мармелад і цукор до кипіння в каструлі, потім зменшіть вогонь і готуйте протягом 3-4 хвилин.
- Розігрійте вершкове масло на сковороді з товстим дном. Обсмажте хліб на середньому вогні до золотистого кольору.
- Перекладіть на тарілку. Подавайте французькі тости теплими разом з апельсиновим сиропом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тостів з персиками і сиром брі, а також ділилися рецептом ідеального яєчного салату для сендвічів.