Щоб приготувати салат з оселедця, потрібно ретельно очистити рибу, прибравши всі кісточки. З слабосоленої рибою в салатах відмінно поєднуються варені овочі (картопля, буряк, морква), яйця, зелені яблука і пряні трави.
Дивіться відео, як вибрати смачну і безпечну оселедець:
Заправляти салат з оселедця можна майонезом, сметаною, оливковою олією або домашнім соусом вінегрет.
Салат з оселедця і буряка
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 204 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 маринований оселедець
- 1 буряк
- 1/4 червоної цибулини
- Кілька гілочок кропу
- 1/2 яблука Гренні Сміт
- 1 ст.л. каперсів
- 1 яйце
- 2 ст.л. сметани
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Оселедець вийняти з маринаду і нарізати тонкими скибочками.
- Відварений або запечений буряк почистити і подрібнити.
- Червону цибулю почистити і нарізати.
- Кріп помити і подрібнити.
- Яблуко помити і дрібно нарізати або натерти на тертці.
- Яйце відварити круто, нарізати кубиками.
- Перемішати всі інгредієнти у великій мисці.
З чим подавати салат
Салат можна їсти разом зі свіжим хлібом, крекерами або хрусткими хлібцями.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бурякові млинці з цільнозерновий борошна. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .