Домашній маринований оселедець в поєднанні з вареними овочами – відмінне блюдо для зимової вечері. Подавайте його разом з скибочками чорного або бородинського хліба.
Дивіться відео, як приготувати маринований оселедець по-шведськи:
До речі, тут використовується незвичний маринад для оселедця – кавовий.
Салат з маринованої оселедцем і овочами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 114 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 філе слабосоленого оселедця
- 25 мл міцної кави
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. цукру
- Рослинна олія
- Сіль
Для овочевого салату:
- 150 г гарбуза
- 150 г буряка
- 150 г картоплі
- 1 яйце
- 1/2 червоної цибулини
Спосіб приготування:
- Розчиніть цукор і сіль в каві. Змішайте каву з гірчицею і, обережно збиваючи, тонкою цівкою влийте 50 мл рослинного масла.
- Наріжте філе оселедця великими шматочками, залийте кавово-гірчичним соусом і поставте в холодильник на кілька годин.
- Відваріть яйце. Також окремо відваріть картоплю, буряк і гарбуз, дайте овочам охолонути.
- Очистіть відварені овочі, наріжте кубиками і перемішайте.
- Яйця очистіть від шкаралупи і наріжте часточками. Червону цибулю наріжте кільцями.
Як подавати салат
Кубики овочів викладіть на тарілку, зверху покладіть шматочки маринованого оселедця, кільця цибулі і шматочки варених яєць.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бурякові млинці з цільнозерновий борошна. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .