Форшмак – це популярна закуска з рубанго оселедця. До її складу також входять: варені курячі яйця, цибуля, білий хліб, вершкове масло або маргарин. Класичний єврейський форшмак готується з додаванням кисло-солодких яблук.
Дивіться відео, як замаринувати оселедець в домашніх умовах:
Форшмак з оселедця з яблуком
Час приготування:
- 15 хвилин + час на вимочування
Калорійність:
- 180 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 великі слабосолоні оселедця
- 1 зелене соковите кисло-солодке яблуко
- 2 варені яйця
- 2 цибулини шалот або солодкої білої цибулі
- 50 г вершкового масла кімнатної температури
- 1-2 ч.л. лимонного соку (за смаком)
- 1 ст. л оливкової олії
Спосіб приготування:
- Жирний слабосоленую оселедець очистити від шкіри, обробити на філе, вийнявши всі кістки. Залити молоком і залишити на ніч. Так риба стане набагато ніжніше.
- Цибулю подрібнити і за бажанням обсмажити на оливковій олії. Тоді форшмак буде не такий гострий.
- Яблуко очистити від шкірки, порізати шматочками.
- Скласти в миску оселедець, яйця, яблука, вершкове масло, цибулю. Подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою.
- Додати за смаком лимонний сік і ще раз збити.
- Поставити готовий форшмак в холодильник, щоб він охолов.
З чим подавати форшмак
Подавати закуску з оселедця можна на тостах, на відварній картоплі або просто намазати на житній хліб.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна оселедець для здоров'я чоловіків і жінок. "Сьогодні" також писали, як приготувати маринований оселедець .