Запіканка з макаронів з броколі, цвітною капустою, горошком і сиром – смачна, корисна і досить швидка в приготуванні страва. Вона сподобається як дорослим, так і дітям.
Дивіться відео, як приготувати пасту з копченими реберцями:
Макаронна запіканка з овочами
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 297 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 склянки молока
- 1 стакан замороженого горошку
- 400 г цвітної капусти
- 30 г чеддеру
- 350 г пасти фузіллі
- 225 г брокколі
- 225 г вершкового або кисломолочного сиру
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1/2 ч.л. гірчичного порошку
- 1/2 ч.л. мускатного горіха
- Щіпка кайенского перцю
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 ° С. Змастіть маслом одну велику керамічну форму або кілька маленьких.
- Розберіть на суцвіття броколі і цвітну капусту.
- У каструлю з киплячою водою викладіть пасту, варіть три хвилини, додайте заморожений горошок, броколі, цвітну капусту, варіть хвилину. Відкиньте на друшляк.
- У процесорі перемішайте 225 г тертого чеддеру, м'який сир, масло, гірчицю, мускатний горіх, сіль за смаком. Влийте молоко, подрібніть масу до стану пюре.
- У пасту з броколі і цвітною капустою додайте сирну масу, перемішайте. Викладіть отриману масу в форму, посипте сиром, що залишився. Надішліть в духовку. Велика запіканка буде готується близько 35 хвилин, а маленькі – 15-20 хвилин.
Корисна порада
Замість фузіллі візьміть будь-яку іншу коротку пасту. Підійдуть і ріжки, і фарфалле, і пенне.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляної запіканки з фаршем . "Сьогодні" також писали, як приготувати запіканку з броколі .