Більшість готувала простий салат з тертого буряка з горіхами, часником і майонезом. Але якщо додати до інгредієнтів відварене куряче філе, вийде ще смачніше.
Салат з буряка з куркою та горіхами
Складові:
- 2 середні буряка
- 1 куряче філе
- 50 г волоських горіхів
- 2-3 зубчики часнику
- 150 мл майонезу
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Буряк відварити, приготувати на пару або запекти в духовці. Остудити, очистити від шкірки. Натерти на крупній тертці або нарізати буряк дрібними кубиками.
- Куряче філе відварити у воді зі спеціями, остудити і дрібно нарізати.
- Волоські горіхи за бажанням підсмажити на сухій сковороді. Потім дрібно порубати ножем або скласти в пакет і подрібнити за допомогою качалки.
- Змішати курку, буряк і горіхи в салатниці.
- Додати пропущені через прес зубчики часнику, заправити салат майонезом. За бажанням посолити.
- Перемішати, накрити плівкою і поставити в холодильник, щоб салат охолов. Перед подачею салат можна прикрасити зеленню або додатковою порцією горіхів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вітамінний салат з квашеної капусти та журавлиною. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами пісних салатів з буряка.
Читайте також: