Авокадо і манго давно перестали бути екзотикою: ці фрукти можна знайти практично в будь-якому супермаркеті. Ми пропонуємо об'єднати їх у легкому азіатському салаті: з арахісом, рисовими чипсами, проростками та чорним кунжутом.
Салат із манго і авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 135 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 1 манго
- 2 ст. л. кунжутної олії
- 2 ст. л. в'єтнамського рибного соусу
- Сік 1 лайма
- 1 жменя зелених проростків
- 1 ст. л. чорного кунжуту
- 1 жменя арахісу
- 1 жменя рисових чипсів
Спосіб приготування:
- Манго, авокадо і зелень помити.
- Розрізати манго навпіл і видалити кісточку. Надрізати м'якоть "решіткою" до шкірки і відокремити від неї (в результаті повинні вийти кубики).
- У мисочці змішати кунжутну олію, рибний соус і сік лайма.
- Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати тонкими скибочками.
Як подавати салат
Розкласти манго і авокадо по тарілках, скропити соусом, прикрасити кунжутом, чипсами, горішками і проростками.
Дивіться відео про користь авокадо для здоров'я:
Нагадаємо, раніше ми ділилися лайфхаком, як почистити манго, а також розповідали, як приготувати салат з куркою, авокадо і апельсином.