Галета – це відкритий французький пиріг з ягодами, фруктами або овочами. Ми пропонуємо спекти корисну осінню галету з цільнозернового борошна з начинкою з інжиру, вершкового сиру і горіхів.
Галета з інжиром і вершковим сиром
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 186 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г цільнозернового борошна
- 70 г рафінованої соняшникової олії
- 100 г гарячої води
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 2 ст. л. цукру
- Дрібка солі
- 1/2 ч. л. кориці
Для начинки:
- 130 г вершкового сиру
- 1 ст. л. рідкого меду
- 5 шт. свіжого інжиру
- Жменя волоських горіхів
Дивіться відео, як законсервувати інжир на зиму:
Спосіб приготування:
- З'єднати в мисці сухі інгредієнти для тіста: борошно, цукор, розпушувач, сіль і корицю. Перемішати ложкою.
- Влити олію і воду, перемішати ложкою. Потім зібрати тісто в кулю, обернути плівкою і відставити убік на 15-20 хвилин.
- Розігріти духовку до 170 градусів і приготувати начинку.
- Для начинки змішати крем-сир з медом. Інжир помити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 0,5 см.
- На аркуші паперу для випічки розкачати тісто в корж діаметром 30 см. Розподілити по тісту сирно-медову суміш, відступивши від країв приблизно на 4 см. Зверху викласти інжир. Загорнути краї тіста всередину.
- Відправити в розігріту духовку приблизно на 30-40 хвилин. Коли галета буде готова, посипати начинку горіхами і запікати ще 5 хвилин під грилем.
- Дістати готову галету і остудити.
Як подавати галету
Галета смачна як в теплому, так і в холодному вигляді. Можна полити її медом, додати грецький йогурт або кульку морозива.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти галету зі сливами і корицею, а також ділилися рецептом галети з помідорами, сиром і базиліком.