Корисний і смачний салат з креветками, авокадо і помідорами чері можна зробити за лічені хвилини. Головне – правильно відварити морепродукти. Якщо креветки набули форму літери "С" – це означає, що вони готові. Якщо згорнулися в "О" – переварені й будуть "гумовими".
Заправляють салат ароматним соусом зі свіжого кропу, часнику, оливкової олії і лимонного соку.
Салат з креветками і авокадо


Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 51 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 г салатних креветок
- 1 стигле авокадо
- 10 помідорів чері
- 1/2 пучка салатного листя або 1/2 пакету салатного міксу

Для заправки:
- 2 гілочки кропу
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. лимонного соку
- Сіль, чорний мелений перець
Дивіться відео, як зробити багатошаровий салат з креветками:
Спосіб приготування:
- Підготуйте продукти для салату. Креветки відваріть протягом хвилини в підсоленій воді, злийте воду і охолодіть.
- Ретельно вимийте зелень, помідори і авокадо. Просушіть.
- Авокадо почистіть від шкірки, розріжте навпіл, видаліть кісточку і наріжте м'якоть смужками або кубиками.
- Помідори чері розріжте навпіл або на четвертинки.
- Приготуйте салатну заправку. Зелень кропу наріжте. Часник роздушіть ножем і посічіть. З'єднайте оливкову олію, лимонний сік, часник і кріп. Перемішайте.
Як подавати салат
Листя салату порвіть руками і викладіть на блюдо. Зверху покладіть авокадо, креветки та чері. Полийте салатною заправкою і посипте чорним меленим перцем.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з креветками, мандаринами і фетою.