Пишні гарбузові оладки – ідеальний осінній сніданок. Вони виходять дуже ароматними завдяки великій кількості спецій: кориці, імбиру, гвоздики і мускатного горіха.
Рецепт від Марти Стюарт, відомої американської телеведучої і автора кулінарних книжок.
Гарбузові оладки з прянощами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 171 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 1/4 чашки борошна
- 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. меленого імбиру
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- Щіпка меленої гвоздики
- 1 яйце
- 6 ст. л. гарбузового пюре
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 1 чашка молока
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно з цукром, розпушувачем, сіллю і прянощами.
- Окремо збовтайте яйце, додайте молоко, масло, гарбузове пюре, перемішайте.
- З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими, перемішайте.
- Смажте оладки на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії.
- Подавайте з кленовим сиропом або медом.
На замітку
Ємність чашки в рецепті – 250 мл.
Дивіться відео, чому гарбуз варто включити в свій раціон:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачні сніданки з гарбуза, а також ділилися рецептом холодного гарбузового лате.