Сезон айви починається восени. Із цього терпкого осіннього фрукта готують цукати, варення, мармелад і компоти. Айву додають у каші та м'ясні страви, використовують як начинку для пирогів і запіканок.
Ми розповімо, як приготувати ароматне варення з айви з корицею. Воно стане відмінним доповненням до тостів, млинців і оладок.
Варення з айви з корицею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 138 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 велика айва
- 75-100 г цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1/4 ч.л. кориці
Спосіб приготування:
- Очистити айву, порізати на четвертинки. Видалити серцевину.
- М'якоть подрібнити. Покласти в каструлю і залити водою так, щоб вона покривала шматочки айви.
- Довести до кипіння. Потім готувати на середньому вогні, помішуючи, 20 хвилин. За цей час айва повинна стати м'якою.
- Додати цукор, лимонний сік і корицю. Зменшити вогонь і, помішуючи, дати цукру розчинитися.
- Після чого, помішуючи час від часу, тримати на вогні ще 25 хвилин на слабкому вогні. Сироп повинен стати концентрованим, айва – зовсім м'якою, блискучою.
- Зняти з вогню, дати трохи охолонути і перекласти в підготовлену банку.
Корисна порада
У варення можна додати й інші спеції: ваніль, імбир або мускатний горіх.
Дивіться відео, як зробити варення з кавуна:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити настоянку з айви, а також ділилися рецептом пастили з айви.