Печінковий паштет з віскі і яблуком – смачна і ніжна закуска, яка ідеально підійде для вишуканої вечері або фуршету.
Замість віскі ви можете взяти коньяк або ром, також тут будуть доречні пряні трави.
Паштет з курячої печінки з яблуком
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 270 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки
- 4-5 зубчиків часнику
- 1 велика цибулина
- 1 кисле яблуко
- Близько 50 мл віскі
- 1 ст.л. сушеного майорану
- Мускатний горіх
- Рослинна олія
- Вершкове масло – для запечатування
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Печінку промийте та висушіть. Яблуко очистіть, видаливши серцевину, наріжте невеликими кубиками. Цибулю і часник очистіть і наріжте.
- У сковороді розігрійте олію. Обсмажте цибулю і часник, слідом додайте печінку і яблуко. Обсмажуйте ще кілька хвилин; печінка повинна бути без крові, але ще не повністю готова.
- Полийте віскі, акуратно підпаліть. Дати прогоріти. Приправте майораном, мускатним горіхом, сіллю і перцем.
- Подрібніть вміст сковороди в блендері. Розкладіть по банках, залийте розтопленим вершковим маслом і поставте в холодильник.
- Готовий паштет подавайте з підсушеними скибочками багета і брусничним варенням.
Корисна порада
При підпалюванні віскі будьте дуже обережні і не нахиляйтеся над сковородою.
Дивіться відео, як приготувати паштет з коньяком:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з журавлиною і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.