Головна Сьогодні

Рецепт легкого хумусу з цвітною капустою від Юлії Висоцької

Побалуйте себе смачною і корисною закускою

Хумус – популярна на Близькому Сході холодна закуска з нуту з кунжутної пастою, яку традиційно їдять з пітою.

Юлія Висоцька радить приготувати хумус за незвичним рецептом з додаванням корисного інгредієнта – цвітної капусти. Щоб зменшити калорійність закуски, вона пропонує подати до неї не традиційні коржі, а нарізані свіжі овочі.

Хумус з цвітною капустою

Хумус з цвітною капустою
Хумус з цвітною капустою
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 386 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 500 г
  • Консервований нут – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кедрові горіхи – 30 г
  • Лимони – 1/2 шт.
  • Часник – 8 зубчиків
  • Кінза – 2 гілочки
  • Оливкова олія – 8 ст. л.
  • Паста тахіні – 4 ч. л.
  • Сіль морська – 1/4 ч. л.

Овочі до хумусу:

  • Морква – 2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Перець солодкий жовтий – 1/2 шт.
  • Перець солодкий червоний – 1/2 шт.
  • Огірок – 1/2 шт.

Дивіться відео, як зробити корисний соус для салату:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Весь часник почистити, два зубчики дрібно порізати.
  2. Розігріти в сковороді 3 ст. ложки оливкової олії, додати нарізані цибулю і часник, посолити і обсмажити до золотистого кольору.
  3. Цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття, викласти до цибулі з часником, посолити і обсмажити до готовності, потім додати 2 ст. ложки оливкової олії, нут без рідини і все перемішати.
  4. Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді і пересипати в холодну миску.
  5. У тій же сковороді розігріти 3 ст. ложки оливкової олії, обсмажити залишилися зубчики часнику і перекласти в окремий посуд. З половинки лимона вичавити сік.
  6. Обсмажену цвітну капусту з овочами викласти в чашу блендера, додати 80 мл рідини з-під консервованого нуту, лимонний сік, пасту тахіні і збивати близько 5 хвилин до отримання однорідної, гладкої консистенції.
  7. Готовий хумус перекласти в салатницю, прикрасити кедровими горіхами, обсмаженим часником і листям кінзи.

Як підготувати овочі для хумус

Моркву почистити, у солодкого перцю видалити серцевину з насінням, нарізати всі овочі невеликими брусочками і подавати разом з хумусом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з нуту в блендері . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити хумус з авокадо .

Всі подробиці в спецтемі Великий піст 2020: календар харчування та рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти