Головна Сьогодні

Як зварити пряний суп з нуту з часником і кінзою

Рецепт зігріваючого супу для обіду

Горох нут – популярний інгредієнт східної кухні . Він містить клітковину і має низьку калорійність при високих поживних властивостях. Це хороше джерело вітамінів групи В, заліза, міді, магнію, цинку і фосфору.

З нуту роблять хумус, додають його в салати і плов. Ми радимо зробити з турецького гороху зігріваючий суп-пюре з пікантною заправкою.

Пряний суп з нуту з часником і кінзою

Суп-пюре з гороха нут
Суп-пюре з гороха нут
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 131 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 склянки сухого нуту (турецького гороху)
  • 2 л овочевого бульйону
  • Великий пучок кінзи
  • 1 маленька головка часнику
  • 2 гострих перчика чилі
  • По 2 ч.л. насіння зіри і коріандру
  • 2 ч. л. запашного перцю горошком
  • Сік і цедра 1 лайма
  • 2 ст. л. топленого масла
  • 100 г жирної сметани
  • 100 г натурального йогурту
  • Сіль, чорний перець

Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:

Спосіб приготування:

  1. Залити горох великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Потім воду злити, залити горох бульйоном, довести до кипіння, варити до м'якості, 1-1,5 години.
  2. Готовий нут злегка остудити, дві склянки бульйону відлити у великій сотейник, поставити на слабкий вогонь.
  3. Перелити бульйон разом з нутом в блендер, додати подрібнені стебла кінзи і частина листя, збити до однорідності.
  4. Часник подрібнити. Чилі очистити від насіння, один стручок для подачі нарізати тонкими півкільцями, другий подрібнити.
  5. Розігріти сковороду, насипати в неї зіру, коріандр і запашний перець, обсмажувати, струшуючи, на середньому вогні 3-4 хвилини.
  6. Додати масло, подрібнений чилі і часник, готувати 3 хвилини.
  7. Перекласти вміст сковорідки в стоїть на вогні сотейник з бульйоном, готувати 20 хвилин. Потім влити основну масу супу з блендера, приправити сіллю і перцем; прогріти, але не кип'ятити.

Як зробити заправку для супу

Для заправки в чистий блендер покласти подрібнене листя кінзи, сік і цедру лайма, холодну сметану і йогурт, збити до однорідності. Подати гарячий суп з холодною заправкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з нутом .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти