I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зварити пряний суп з нуту з часником і кінзою

Рецепт зігріваючого супу для обіду

Горох нут – популярний інгредієнт східної кухні . Він містить клітковину і має низьку калорійність при високих поживних властивостях. Це хороше джерело вітамінів групи В, заліза, міді, магнію, цинку і фосфору.

Читайте також:

Реклама

З нуту роблять хумус, додають його в салати і плов. Ми радимо зробити з турецького гороху зігріваючий суп-пюре з пікантною заправкою.

Пряний суп з нуту з часником і кінзою

Суп-пюре з гороха нут
Суп-пюре з гороха нут

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 131 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 2 склянки сухого нуту (турецького гороху)
  • 2 л овочевого бульйону
  • Великий пучок кінзи
  • 1 маленька головка часнику
  • 2 гострих перчика чилі
  • По 2 ч.л. насіння зіри і коріандру
  • 2 ч. л. запашного перцю горошком
  • Сік і цедра 1 лайма
  • 2 ст. л. топленого масла
  • 100 г жирної сметани
  • 100 г натурального йогурту
  • Сіль, чорний перець

Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:

Спосіб приготування:

  1. Залити горох великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Потім воду злити, залити горох бульйоном, довести до кипіння, варити до м'якості, 1-1,5 години.
  2. Готовий нут злегка остудити, дві склянки бульйону відлити у великій сотейник, поставити на слабкий вогонь.
  3. Перелити бульйон разом з нутом в блендер, додати подрібнені стебла кінзи і частина листя, збити до однорідності.
  4. Часник подрібнити. Чилі очистити від насіння, один стручок для подачі нарізати тонкими півкільцями, другий подрібнити.
  5. Розігріти сковороду, насипати в неї зіру, коріандр і запашний перець, обсмажувати, струшуючи, на середньому вогні 3-4 хвилини.
  6. Додати масло, подрібнений чилі і часник, готувати 3 хвилини.
  7. Перекласти вміст сковорідки в стоїть на вогні сотейник з бульйоном, готувати 20 хвилин. Потім влити основну масу супу з блендера, приправити сіллю і перцем; прогріти, але не кип'ятити.

Як зробити заправку для супу

Для заправки в чистий блендер покласти подрібнене листя кінзи, сік і цедру лайма, холодну сметану і йогурт, збити до однорідності. Подати гарячий суп з холодною заправкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з нутом .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти