Як пряність черемшу використовують у багатьох кухнях: китайській, корейській, європейській, середземноморській, кавказькій. Її яскравий смак зробить незвичним навіть пересічну страву, наприклад, омлет або бутерброд з сиром.
Ми пропонуємо приготувати легкий французький суп з черемшею, картоплею, вершками і білим вином. Таке блюдо неодмінно урізноманітнить ваше весняне меню.
Суп-пюре з картоплею і черемшею
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 57 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 1 цибуля-порей
- 3 середніх картоплини
- Трохи соняшникової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 л курячого бульйону
- 1 лавровий лист
- 150 мл густої сметани або вершків
- 50 мл білого сухого вина
- 100-150 г листя черемші (1 великий пучок)
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю і цибулю-порей. Картоплю поріжте кубиками.
- Розігрійте рослинну олію з вершковим маслом. Коли піна від вершкового масла осяде, додайте обидва види цибулі. Тушкуйте до м'якості.
- Додайте картоплю, лавровий лист і гарячий бульйон. Варіть до готовності картоплі.
- Коли картопля звариться, додайте вершки або сметану, вино і нарізану черемшу. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Доведіть до кипіння і збийте все блендером.
Як подавати суп
Подавайте суп гарячим c грінками з багета і шматочками вареного яйця.
Дивіться відео, що можна приготувати з черемші:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісного розсольнику з перловкою .