Головна Сьогодні

Як виправити пересолене картопляне пюре

Ці поради допоможуть врятувати гарнір

Картопляне пюре – один з найпопулярніших гарнірів на нашому столі. Але що робити, якщо ви випадково пересолили картоплю? Головне – не панікувати, адже існує кілька простих способів, які допоможуть виправити зіпсовану страву.

Пересолили пюре: що робити

Картопляне пюре
Картопляне пюре
Фото: freepik.com

  • Якщо ви ще не встигли розім'яти картоплю на пюре, залийте її окропом без солі і проваріть кілька хвилин;
  • Пересолену картоплю можна врятувати, якщо в киплячу воду, в якій вона вариться, опустити мішечок з марлі з сухим рисом. Рис відмінно вбере в себе надлишок солі;
  • Якщо ви злегка пересолили пюре, додайте ще трохи молока або сметани. Тільки прослідкуйте, щоб воно не стало занадто рідким;
  • Можна відварити порцію картоплі у воді без солі, розім'яти і підмішати до пересоленого пюре. Поки готується додаткова картопля, каструлю з уже готовим пюре накрийте кришкою і обмотайте рушником, інакше страва охолоне і стане несмачною;
  • Пересолене пюре можна подати з прісною підливою або соусом;
  • Якщо ви пересолили пюре, використовуйте його як основу для інших страв: приготуйте вареники, зрази, пиріжки, суп-пюре або картопляні котлети.

Дивіться відео, як готувати і подавати пюре:

Як зварити найсмачніше картопляне пюре

Картопляне пюре з підливою
Картопляне пюре з підливою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 кг крахмалистої картоплі
  • 1/2 чашки теплого молока
  • 1-2 ч.л. крупної солі
  • 2 ст. л. вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Помийте і почистіть картоплю, розріжте її на середні шматки. Це гарантує, що картопля звариться швидше.
  2. Покладіть шматочки картоплі у велику каструлю і залийте холодною водою. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  3. Як тільки вода закипить, додайте сіль. Зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
  4. Відкиньте картоплю на друшляк і поверніть її назад в каструлю. Додайте тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури.
  5. Візьміть картопляний прес і розімніть все в пюре. Не використовуйте блендер або міксер – це зробить блюдо клейким і несмачним.
  6. Картопляне пюре готове! Ви можете додати в нього ще трохи масла, тертий сир, мелений перець або рубану зелень.

Нагадаємо, раніше ми писали, як врятувати пересолений суп . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, що робити, якщо ви пересолили соус .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти