Головна Сьогодні

Як зробити смачний пісний паштет з нуту

Рецепт апетитної закуски для тих, хто поститься і вегетаріанців

Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Протягом цього періоду православним християнам не можна вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця.

Але такий необхідний для здоров'я білок можна отримати рослинних продуктів, наприклад, з гороху нут. Ми радимо приготувати з нього смачний і корисний паштет з соняшниковим насінням, зеленню і прянощами.

Пісний паштет з гороху нут

Паштет з нуту з насінням
Паштет з нуту з насінням
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 236 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 стакан гороху нуту
  • 1 стакан насіння соняшнику
  • 1/3 склянки оливкової або рослинної олії
  • 5 ст. л. подрібненої петрушки
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • 1,5 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 1,5 ч. л. меду
  • 1 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Залити горох нут великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Злити рідину, залити свіжою водою і відварити до готовності.
  2. Соняшникове насіння обсмажити на сухій сковороді, потім подрібнити в кавомолці.
  3. У чашу блендера викласти горох нут, додати паприку, мед і сіль, пасту з насіння і зелень. Влити лимонний сік і рослинну олію. Подрібнити все до однорідності.
  4. Викласти готовий паштет в банку з кришкою і зберігати в холодильнику.

Як подавати паштет з нуту

Нутовий паштет можна намазувати на багет або хлібці, їсти разом з крекерами або кукурудзяними чіпсами.

Дивіться відео, як Великий піст впливає на здоров'я:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з нутом .

Всі подробиці в спецтемі Великий піст 2020: календар харчування та рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти