Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Протягом цього періоду православним християнам не можна вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця.
Але такий необхідний для здоров'я білок можна отримати рослинних продуктів, наприклад, з гороху нут. Ми радимо приготувати з нього смачний і корисний паштет з соняшниковим насінням, зеленню і прянощами.
Пісний паштет з гороху нут
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 236 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 стакан гороху нуту
- 1 стакан насіння соняшнику
- 1/3 склянки оливкової або рослинної олії
- 5 ст. л. подрібненої петрушки
- 4 ст. л. лимонного соку
- 1,5 ч. л. меленої солодкої паприки
- 1,5 ч. л. меду
- 1 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Залити горох нут великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Злити рідину, залити свіжою водою і відварити до готовності.
- Соняшникове насіння обсмажити на сухій сковороді, потім подрібнити в кавомолці.
- У чашу блендера викласти горох нут, додати паприку, мед і сіль, пасту з насіння і зелень. Влити лимонний сік і рослинну олію. Подрібнити все до однорідності.
- Викласти готовий паштет в банку з кришкою і зберігати в холодильнику.
Як подавати паштет з нуту
Нутовий паштет можна намазувати на багет або хлібці, їсти разом з крекерами або кукурудзяними чіпсами.
Дивіться відео, як Великий піст впливає на здоров'я:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з нутом .