Запіканка з риби з кукурудзяною крупою, сиром і вершками – це незвична, але дуже смачна страва, яке можна подати на вечерю. Воно вимагає мінімум часу і сил.
Для приготування запіканки в духовці вам знадобиться деко з високими бортиками або спеціальна форма – металева, скляна, силіконова.
Рибна запіканка в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг риби
- 1 стакан кукурудзяної крупи
- 2 склянки води
- 1 стакан жирних вершків
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 70 г моцарели або твердого сиру
- Сіль, перець – за смаком
- Розмарин, чебрець – за смаком
Спосіб приготування:
- Кукурудзяну крупу добре промити.
- Рибне філе порізати середніми шматочками.
- Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
- Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу укласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
- Залити двома склянки води і склянкою вершків.
- Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
- Запікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 30-35 хвилин.
- Картопляно-рибну запіканку можна подавати як в гарячому, так і в розігрітому вигляді.
Як вибрати рибу для запіканки
Для страви краще всього підійде біла морська риба з щільною м'якоттю, але ви можете взяти червону або річкову.
Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію . "Сьогодні" також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької .