Головна Сьогодні

Як смачно приготувати креветки в вершково-часниковому соусі

Готуємо креветки з вершками, білим вином і часником

Креветки мають не тільки приголомшливий смак, але і масу корисних властивостей. Це багате джерело білка, в них є кальцій, необхідний для кісткової тканини. У делікатесі міститься велика кількість йоду, який запобігає захворюванням щитовидної залози.

Один з кращих способів приготувати креветки – це потушкувати їх у вершково-часниковому соусі з додаванням вина. Виходить легке і ароматне блюдо, яке можна подати на святкову вечерю.

Креветки у вершковому соусі з часником

Креветки з часником і вершками
Креветки з часником і вершками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 140 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г великих креветок
  • 1 ст. л. олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 50 мл білого вина
  • 400 мл вершків високої жирності
  • 100 г пармезану (або будь-якого твердого сиру)
  • Паприка, свіжа зелень, перець і сіль за смаком

Дивіться відео, як приготувати тайську локшину з креветками:

Спосіб приготування:

  1. Очистити креветки: видалити голову, хвіст, "ноги" і зняти панцир, видалити кишкову вену. Вона темного кольору і добре помітна. На креветці треба зробити невеликий надріз, кінчиком ножа підчепити вену і вийняти.
  2. Після обробки морепродукти краще укласти в крижану воду.
  3. Добре розігріти сковороду або сотейник з олією. Як тільки воно прогріється, креветки можна викладати в сотейник, приправивши їх сіллю і перцем. Обсмажування не повинно бути тривалим, інакше креветки стануть сухими і жорсткими. В середньому цей процес займає близько чотирьох хвилин.
  4. Після закінчення обсмажування креветки потрібно вийняти з сотейника і викласти на їх місце цибулю, нарізану невеликими кубиками, і подрібнений зубчик часнику. Обсмажувати цибулю слід до золотистого відтінку.
  5. Потім до цибульний-часниковою суміші потрібно влити вино і тушкувати її до тих пір, поки не випарується третина рідини. Відразу ж після цього в сотейник необхідно додати вершки і готувати ще пару хвилин. Під весь час приготування соус потрібно періодично помішувати, щоб уникнути його пригорання.
  6. Через цей проміжок часу до соусу потрібно додати сир, натертий на тертці, і приправити паприкою, сіллю і перцем, після чого продовжити тушкувати ще три хвилини і додати готові креветки.
  7. Тушкувати блюдо потрібно ще кілька хвилин, а потім вимкнути і залишити під закритою кришкою на деякий час. Якщо креветки мають форму літери "С" – значить готові, якщо згорнулися в "О" – ви їх перетримали.
  8. Подавати морепродукти в вершково-часниковому соусі слід, прикрасивши зеленню. Вони можуть виступати як самостійне блюдо, а можна супроводити їх відповідним гарніром, наприклад пастою.

Корисна порада

Щоб урізноманітнити смак страви, рекомендується поєднувати креветки з іншими морепродуктами, наприклад, з морськими гребінцями і шматочками омарів. Їх аромати добре доповнюють один одного і відмінно поєднуються з вершково-часниковим соусом.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом салату з креветок з черрі і руколою . Ми також писали, як приготувати пасту з креветками і цукіні .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти