Скумбрія в духовці – страва дуже смачна і неймовірно корисна. М'яке і трохи жирне філе цієї морської риби багато кислотами Омега-3, вітамінами B12 і D, а також фосфором, калієм, магнієм, фтором, цинком і йодом. Ділимося перевіреними рецептами, за якими можна смачно запекти скумбрію .
Дивіться відео, як приготувати скумбрію на мангалі:
Скумбрія, запечена в рукаві з овочами
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 2 скумбрії
- 3-4 картоплини
- 1 цибулина
- Морква
- Рослинна олія
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок кропу
- Трави сушені
- Перець
- Сіль
Спосіб приготування:
- Тушки риби промити і обсушити. Зробити бічні надрізи. Натерти сіллю, сухими травами і перцем. Вставити в надрізи скибочки цибулі.
- Картоплю і моркву почистити, порізати шматочками. Приправити травами і перцем, посолити і додати дві столові ложки рослинної олії.
- Викласти рибу в рукав з овочами. Дати постояти годину.
- Запекти в духовці 30 хвилин при температурі 200 °С.
- Викласти рибу на блюдо, прикрасити зеленню і скибочками лимона.
Скумбрія гриль з лимоном і травами
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 500-600 г тушка скумбрії
- 1 лимон
- Кілька гілочок свіжого чебрецю і розмарину
- Морська сіль
- Мелений чорний перець
- Рожевий перець
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Рибу почистити і ретельно вимити. Видалити голову. Натерти тушку сіллю, травами і перцем.
- Лимон розрізати на кружечки. Кілька шматочків вкласти всередину тушки.
- Форму для запікання застелити фольгою, полити оливковою олією.
- Укласти рибу в форму, на спинку викласти кружечки лимона. Навколо риби розкласти шматочки лимона, що залишилися. Посипати сіллю, спеціями і травами. Рясно полити оливковою олією.
- Запікати під грилем протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. При цьому уважно стежте, щоб риба не пересохла і шкірка не присмажилася до бульбашок. За необхідності поливати оливковою олією і соком, що виділився.
Запечена скумбрія з яблучною мостардою від Григорія Германа
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 1 кисле яблуко
- 1 лимон
- 100 г журавлини або брусниці
- 300 г цукру
- 100 мл білого вина
- 4 ст.л. гірчичного порошку
Спосіб приготування:
- Яблуко нарізати часточками. Кожну часточку розрубати поперек на фрагменти, товщиною в 1 мм.
- Лимон нарізати часточками, разом з шкіркою, і потім на трикутники.
- Воду налити в каструлю, поставити на вогонь. Коли закипить – засипати цукор.
- Коли цукор розчиниться – вилити вино і випарувати п'ять хвилин. Додати гірчичний порошок.
- Засипати в сироп фрукти і журавлину. Зменшити вогонь до малого і дати побулькати 20 хвилин.
- Зняти сироп з фруктами з вогню, дати охолонути. Коли охолоне, поставити знову на малий вогонь і уварити на третину.
- Залити в стерилізовані банки і закатати.
- У черевце скумбрії вкласти часточки лимона і запекти до готовності. Подавати разом з приготовленим соусом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти скумбрію у виноградному листі . "Сьогодні" також ділилися рецептом паштету з скумбрії .