Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада і триватиме 40 днів – до 6 січня. Протягом цього періоду православним християнам не можна їсти м'ясо, молоко і яйця.
Дивіться відео, як піст впливає на здоров'я:

Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, приготуйте на обід смачну картопляну запіканку з рибним філе і цибулею.

Пісна запіканка з картоплі з рибою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 122 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг риби, наприклад, тріски
- 1 кг картоплі
- 2 середні цибулини
- 1-2 ст.л. панірувальних сухарів
- 1-2 ст.л. рафінованої олії
- 1-2 ч.л. солі
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- Сушені трави (кріп, петрушка, базилік) – за бажанням
Спосіб приготування:
- Якщо ви використовуєте цілу рибину, розділіть її на філе, видаливши шкіру і кістки.
- Філе риби нарізати невеликими шматочками.
- Цибулю почистити і дуже дрібно нарізати.
- Картоплю нарізати тонкими пластинками.
- Дно і бортики форми для випічки змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.
- Першим шаром викласти скибочки картоплі – щільно, без пропусків. Посолити і поперчити.
- Другий шар – рибне філе. Посолити і поперчити.
- Третій шар – цибуля.
- Четвертий шар – скибочки картоплі. Змастити їх маслом, посолити, поперчити і, за бажанням, посипати сушеними травами.
- Накрити форму для випічки фольгою, ущільнити, і зробити виделкою отвори для виходу пари.
- Запікати в духовці при 180 °С протягом 1,5 годин. Першу годину запікати під фольгою, потім фольгу забрати і готувати ще півгодини, щоб картопля підрум'янилась.
Як подавати пісну запіканку
Ця запіканка дуже смачна зі свіжими овочами та зеленню. Соусів і добавок не потребіно.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити паштет з копченої скумбрії.