Салат з консервованим тунцем – відмінний варіант для ситного перекусу. Крім риби, в його склад входять: свіжі овочі, бланшированная квасоля, анчоуси, оливки і варені яйця. В якості заправки використовується оливкова олія з часником і базиліком.
Для салату краще всього підійде тунець, консервований шматочками. У подрібненого тунця смак гірше. У олії або в розсолі – орієнтуйтеся на свій смак.
Салат з тунцем, овочами і яйцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 105 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 качан салату цикорій
- 4 помідори
- 3 яйця
- 2 пера зеленої цибулі
- 1/2 болгарського червоного перцю
- 200 г зеленої стручкової квасолі
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. невеликих маслин
- 8 анчоусів в олії
- 150 г тунця в олії
- 3 ст. л. лимонного соку
- 1 гілочка петрушки
Для заправки:
- 7 ст. л. оливкового масла
- 8 листя зеленого базиліка
- 1 ст. л. винного оцту
- 1 зубчик часнику
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Приготуйте заправку: всі інгредієнти змішайте і дайте настоятися.
- Тим часом відваріть квасолю в підсоленій воді близько двох хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти колір і щільність квасолі.
- Подрібніть петрушку і часник. Обсмажте часник і квасолю на оливковій олії близько хвилини. Додайте петрушку, заберіть з вогню і остудіть. Збризніть лимонним соком.
- Розберіть салат на листя. Помідори і відварені яйця наріжте на чотири шматочки. Подрібніть зелену цибулю.
- Болгарський перець очистіть і наріжте смужками. Перекладіть всі інгредієнти в салатник в наступному порядку: салат, цибуля, помідори, квасоля і перець. Повторіть цю процедуру кілька разів.
- Заправте готовим соусом, посоліть і поперчіть салат. Готово!
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат з ікрою мойви:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тунця в соєвому соусі за рецептом Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з тунця з грінками .