Як приготувати французький салат з консервованим тунцем

Ця страва нагадує знаменитий "Нісуаз"

Салат з консервованим тунцем – відмінний варіант для ситного перекусу. Крім риби, в його склад входять: свіжі овочі, бланшированная квасоля, анчоуси, оливки і варені яйця. В якості заправки використовується оливкова олія з часником і базиліком.

Читайте також:

Для салату краще всього підійде тунець, консервований шматочками. У подрібненого тунця смак гірше. У олії або в розсолі – орієнтуйтеся на свій смак.

Салат з тунцем, овочами і яйцем

Салат з тунцем
Салат з тунцем / Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 105 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 качан салату цикорій
  • 4 помідори
  • 3 яйця
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1/2 болгарського червоного перцю
  • 200 г зеленої стручкової квасолі
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. невеликих маслин
  • 8 анчоусів в олії
  • 150 г тунця в олії
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 1 гілочка петрушки

Для заправки:

  • 7 ст. л. оливкового масла
  • 8 листя зеленого базиліка
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заправку: всі інгредієнти змішайте і дайте настоятися.
  2. Тим часом відваріть квасолю в підсоленій воді близько двох хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти колір і щільність квасолі.
  3. Подрібніть петрушку і часник. Обсмажте часник і квасолю на оливковій олії близько хвилини. Додайте петрушку, заберіть з вогню і остудіть. Збризніть лимонним соком.
  4. Розберіть салат на листя. Помідори і відварені яйця наріжте на чотири шматочки. Подрібніть зелену цибулю.
  5. Болгарський перець очистіть і наріжте смужками. Перекладіть всі інгредієнти в салатник в наступному порядку: салат, цибуля, помідори, квасоля і перець. Повторіть цю процедуру кілька разів.
  6. Заправте готовим соусом, посоліть і поперчіть салат. Готово!

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат з ікрою мойви:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тунця в соєвому соусі за рецептом Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з тунця з грінками .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти