Риба на пару – прекрасна ідея для дієтичного обіду. Це легке, смачне і корисне блюдо, зробити яке під силу навіть початківцю-кулінару.
Дивіться відео, як смачно запекти рибу на мангалі:
У нашому рецепті хек готується разом з лимоном, цибулею і зеленню. Вам потрібно буде попередньо розморозити рибу.
Хек в пароварці з лимоном
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 157 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 тушка хека
- Сіль, перець – за смаком
- Приправи для риби – на смак
- Лимон – 1/2 шт.
- Зелень – кілька гілочок
- Нарізану цибулю – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Тушку хека натерти сіллю і приправами для риби.
- На дно пароварки викласти зелень (петрушку, кріп, зелена цибуля, розмарин) і нарізану кільцями цибулю. У рибі зробити надрізи і заповнити їх тонкими скибочками лимона.
- Включити пароварку і готувати рибу 25-30 хвилин.
Як подавати рибу
На гарнір подавати тушковану стручкову квасолю зі сметаною або рис з овочами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати хека під сирним соусом .