Якщо щодня їсти корисну вівсяну кашу, це набридне кому завгодно. Не допоможуть навіть варення, мед і ягоди.
Ми поділимося рецептом, завдяки якому звична вівсянка перетвориться на смачний десерт зі смаком яблучного пирога. Вся справа в оригінальному поєднанні фруктів і спецій – точнісінько, як у класичній шарлотці.
Вівсяна каша "Яблучний пиріг"


Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 134 ккал на 100 г
Складові:
- 1 велике зелене яблуко
- 1 склянка води
- 1 склянка молока
- 1 ч.л. кориці
- Свіжомелені гвоздика і запашний перець
- Жменя родзинок
- 1 склянка вівсяних пластівців
- Сіль – за смаком
- 1 ст.л. меду
- Вершкове масло і 1 ч.л. цукру – для обсмажування
- Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі

Спосіб приготування:
- Половину яблука нарізати кубиками.
- У каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки і вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь.
- Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. В кінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.
- Частину яблука нарізати тонкими часточками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору.
- В кінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться.
Як подавати вівсяну кашу
Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху покришити волоський горіх.
Дивіться відео, як приготувати вівсяне печиво без цукру:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вівсяної каші з бананом для дітей.