Головна Сьогодні

Вівсяна каша "Яблучний пиріг": рецепт незвичайного сніданку

Вівсянка з яблуками, горіхами і корицею виходить неймовірно смачною і ароматною

Якщо щодня їсти корисну вівсяну кашу, це набридне кому завгодно. Не допоможуть навіть варення, мед і ягоди.

Ми поділимося рецептом, завдяки якому звична вівсянка перетвориться на смачний десерт зі смаком яблучного пирога. Вся справа в оригінальному поєднанні фруктів і спецій – точнісінько, як у класичній шарлотці.

Вівсяна каша "Яблучний пиріг"

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 134 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 велике зелене яблуко
  • 1 склянка води
  • 1 склянка молока
  • 1 ч.л. кориці
  • Свіжомелені гвоздика і запашний перець
  • Жменя родзинок
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • Сіль – за смаком
  • 1 ст.л. меду
  • Вершкове масло і 1 ч.л. цукру – для обсмажування
  • Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Половину яблука нарізати кубиками.
  2. У каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки і вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь.
  3. Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. В кінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.
  4. Частину яблука нарізати тонкими часточками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору.
  5. В кінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться.

Як подавати вівсяну кашу

Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху покришити волоський горіх.

Дивіться відео, як приготувати вівсяне печиво без цукру:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вівсяної каші з бананом для дітей.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти