Яблука, горіхи і кориця роблять ці квадратики дуже смачними і ароматними. Така випічка – ідеальне доповнення до післяобідньої кави.
Завдяки великій кількості цукру яблучні тістечка виходять тягучими, з легким карамельним присмаком.
Яблучні квадратики з корицею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 264 ккал на 100 г
Складові:
- 125 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки меленої кориці
- 60 г вершкового масла, розтопленого
- 110 г темно-коричневого м'якого цукру
- 100 г дрібного цукру або пудри
- 1 яйце
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 60 г нарізаного яблука
- 60 г дрібно нарізаних волоських горіхів
Для посипання:
- 2 столові ложки дрібного цукру
- 2 чайні ложки меленої кориці
Дивіться відео, як приготувати яблука з крамблом:
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть маслом 23 см форму для випічки.
- Просійте разом борошно, розпушувач, сіль і 1/4 чайної ложки кориці; відкладіть.
- У великій мисці змішайте розтоплене масло, коричневий цукор і 100 г цукрової пудри дерев'яною ложкою до отримання однорідної маси.
- Додайте яйце і ваніль. Всипте борошняну суміш, додайте яблука та волоські горіхи. Рівномірно розподіліть суміш по підготовленій формі.
- У чашці або невеликій мисці змішайте решту кориці і цукор; посипте зверху.
- Випікайте від 25-30 хвилин в розігрітій духовці; готовий пиріг повинен злегка пружинити.
Як подавати десерт
Остудити в формі і розрізати на квадратики.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонних квадратиків, а також писали, як спекти квадратики з чорницею і вершковим сиром.