Гомбовці – це сирний десерт, дуже популярний на Закарпатті. Вони одночасно схожі на ліниві вареники і знамениті чеські картопляні кнедлики. Ми розповімо, як приготувати гомбовці з начинкою з абрикосів і хрусткою паніровкою.
Гомбовці з абрикосами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 263 ккал на 100 г
Складові:
Для начинки:
- 10-12 абрикосів
- Цукор
Для сирної маси:
- 600 г сиру
- 100 г манки
- 2 яйця
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч.л. солі
Для подачі:
- 150 г масла
- 100 г сухарі
- Кориця
- Цукор
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:
Спосіб приготування:
- Сир за бажанням протерти через сито, додати яйця, сіль, цукор і манку. Добре перемішати, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30-40 хвилин, щоб манна крупа набухла.
- Надрізати абрикоси і видалити кісточки, всипати всередину по 1/3 чайної ложки цукру.
- Закип'ятити підсолену воду у великій каструлі.
- Натерти на крупній тертці булку, підсушити. Розігріти на сковороді вершкове масло, обсмажити в ньому сухарики.
- Дістати тісто з холодильника, відокремити шматочок розміром з великий волоський горіх.
- Зробити з тіста коржик, по центру розмістити абрикос і загорнути краї всередину. Сформувати кульку.
- Підготовлені таким чином гомбовці опустити в киплячу воду.
- Злегка хитнути каструлю, щоб кульки не пристали до дна. Коли гомбовці спливуть, засікти час і варити при помірному кипінні 3-4 хвилини.
- Дістати з допомогою шумівки, дати стекти воді, викласти на тарілку по три штуки на порцію.
- Полити гомбовці смаженими сухарями з маслом, посипати цукром і меленою корицею, подавати гарячими.
Корисна порада
Приготувати можна такі гомбовці і без абрикосів, а до столу подати зі сметаною. Або замінити абрикос в начинці на сливу або нектарин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом кнедликів зі сливовою начинкою.