Сезон персиків триває. Саме час варити компоти, варення з персиків, джеми і пекти пироги і шарлотки з персиками.
Ми поділимося рецептом ніжного персикового пирога з пісочного тіста зі сметаною заливкою. Він неодмінно стане одним з ваших улюблених.
Персиковий пиріг зі сметаною заливкою
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 268 ккал на 100 г
Складові:
Для начинки:
- 4 великих персика (600-700 г)
- 2 яйця
- 60 г цукру
- 90 г сметани
- 1 ст.л.
Для тіста:
- 200 г пшеничного борошна
- 120 г вершкового масла
- 60 г цукру
- Дрібка солі
- 1 жовток
Дивіться відео, як приготувати вишневий пиріг:
Спосіб приготування:
- Змішати в мисці борошно, додати холодне вершкове масло і розтерти в крихту. Додати цукор, сіль і яєчний жовток. Замісити тісто, при необхідності додавши кілька ложок крижаної води або молока. Поставити в холодильник на півгодини.
- Роз'ємну форму діаметром 26 см змастити маслом.
- Викласти тісто в форму і сформувати пальцями бортики. Наколоти виделкою і відправити на 15 хвилин в розігріту до 180 °С духовку.
- Персики очистити від шкірки, видалити кісточку і розрізати на половинки.
- Для заливки жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром до білого кольору, додати сметану і перемішати.
- Білки збити до міцних піків і обережно з'єднати з жовтковою масою. Заливка вийде досить рідкою.
- Форму з основою дістати з духовки. Викласти на дно половинки персиків. Додати заливку і поставити назад в духовку на 30-35 хвилин, поки не утвориться рум'яна кірочка.
- Остудити, зняти бортики і розрізати пиріг на порційні шматки.
Корисна порада
Готовий пиріг можна посипати просіяною цукровою пудрою з ваніллю.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами літньої випічки з абрикосами, а також розповідали, як приготувати клафуті з персиками.