Мінестроне – класичний італійський суп зі свіжих сезонних овочів. Це навариста, густа, смачна і надзвичайно гарна, завдяки різнобарвним овочам, страва.
Крім овочів, в мінестроне часто додаються бобові (квасоля, кукурудза або горох), дрібна паста, соус песто, бекон і тертий сир.
Мінестроне з літніми овочами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 52 ккал на 100 г
Складові:
- 2 картоплини
- 1 морква
- 2 стебла селери
- 1 цибулина
- Зерна з одного качана кукурудзи
- 200 г броколі
- 2-3 помідора
- 1 зелений цукіні
- 1 жовтий цукіні
- Жменя дрібної пасти
- Сіль, перець – за смаком
- Сушені італійські трави – за смаком
- 1 ст.л. оливкової олії
- Тертий пармезан – для подачі
Спосіб приготування:
- Всі овочі нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю дрібно покришити, селеру нарізати тонкими шматочками.
- У каструлі з товстим дном обсмажити цибулю і моркву на оливковій олії. Потім додати селеру, цукіні і готувати ще 5 хвилин.
- Додати помідори, тушкувати ще кілька хвилин.
- Всипати італійські трави, сіль, перець, інші овочі і влити 1 л гарячої води. Варити 10 хвилин на слабкому вогні, за 5 хвилин до готовності додати дрібну пасту.
- Готовий суп розлити по тарілках, присипати тертим пармезаном, капнути оливкової олії і подавати.
Корисна порада
Восени замість одного цукіні можна взяти 100-150 гарбуза.
Дивіться відео, як зварити суп з сочевиці з беконом:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати мінестроне з беконом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом тосканського супу з квасолею і макаронами.