Баклажани по-грузинськи – це рулетики з гострою горіховою начинкою. Вони чудово підходять як для повсякденного, так і для святкового меню.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 14-16 рулетиків з баклажанів. Щоб зробити страву більш пряною, додайте трохи хмелі-сунелі.
Рулетики з баклажанів по-грузинськи
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 невеликі баклажани
- Щедра жменя волоських горіхів
- Пучок кінзи
- 2-3 зубчики часнику
- Рослинна олія
- Вода
- Сіль
Для подачі:
- Зерна граната
- Зелень
- Мариновані кільця цибулі
Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани вдома:
Спосіб приготування:
- Баклажани ріжемо тонкими довгими пластинами. Змащуємо їх рослинною олією і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо на тарілку з паперовими рушниками для видалення зайвої олії.
- У чашу блендера поміщаємо горіхи, часник і зелень. Подрібнюємо.
- Додаємо до горіхів 1-2 ст. л. води і пробиваємо блендером. Має вийти паста м'якої консистенції (не рідка, а щільна). Солимо її на смак.
- На кожну пластинку баклажана намазуємо по 1 ч. л. горіхової пасти і згортаємо в рулет.
- Рулетики викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню, кільцями цибулі й зернами граната.
Корисна порада
Якщо ви не любите кінзу, замініть її петрушкою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом тушкованих баклажанів