Топ пляжів

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як заготовити лечо на зиму з перцем і помідорами

Щоб лечо вийшло смачним, вибирайте тільки стиглі овочі

Лечо по-домашньому – апетитна і ароматна заготовка на зиму, яка під силу навіть початківцю-кулінарові. Цей рецепт лечо з червоних перців і томатного соку займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Лечо на зиму – прекрасне доповнення до будь-якої страви. Його можна їсти разом зі свіжим хлібом, подавати з рисом, м'ясом або рибою.

Лечо на зиму з перцем і помідорами

Лечо на зиму з помідорами і перцем
Лечо на зиму з помідорами і перцем / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 50 ккал на 100 г

Складові:

  • 5 кг перцю болгарського
  • 4 кг помідорів
  • 2 шт. перцю гіркого
  • 2 головки часнику
  • 1 стакан цукру (200 г)
  • 2 ст. л. солі з невеликою гіркою
  • 1 стакан рослинної олії (210 мл)
  • 1 ст. л. 70% оцтової кислоти

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Щоб лечо вийшло густим, необхідно правильно підготувати томатний сік. Помийте помідори і пропустіть їх через м'ясорубку. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 2 хвилини, потім вимкніть і остудіть до теплого стану.
  2. Перетріть через велике сито, щоб відокремити томатний сік від шкірки і насіння. Для приготування лечо нам буде потрібно 3 л томатного соку.
  3. Тепер займемося перцем. Перець для лечо потрібно вибирати м'ясистий. Колір повинен бути насичено червоним. Помийте його і видаліть плодоніжки і насіння. Поріжте перець на шматочки.
  4. Підготовлений перець перекладіть у великій таз і залийте томатним соком. У ньому ми варитимемо лечо. Всипте до перцю цукор, влийте олію і додайте сіль.
  5. У гіркого перцю видаліть плодоніжки, а насіння залиште. Подрібніть в блендері разом з очищеними шматочками часнику.
  6. Додайте суміш перцю і часнику до решти інгредієнтів. Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння і з цього моменту засічіть час. Час варіння – 45 хвилин. Наприкінці варіння додайте оцтову есенцію. Перемішайте.
  7. Розлийте гаряче лечо по стерилізованих банках і закрийте металевими кришками, які необхідно обдати окропом. Укутайте банки в теплому місці на 12 годин, перевернувши їх на кришку.

Як зберігати лечо

Зберігайте банки з лечо в прохолодному місці. З цієї норми продуктів виходить 8 банок х 0,7 л.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом угорського лечо на сковороді з яйцем.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти