Лечо по-домашньому – апетитна і ароматна заготовка на зиму, яка під силу навіть початківцю-кулінарові. Цей рецепт лечо з червоних перців і томатного соку займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.
Лечо на зиму – прекрасне доповнення до будь-якої страви. Його можна їсти разом зі свіжим хлібом, подавати з рисом, м'ясом або рибою.
Лечо на зиму з перцем і помідорами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 50 ккал на 100 г
Складові:
- 5 кг перцю болгарського
- 4 кг помідорів
- 2 шт. перцю гіркого
- 2 головки часнику
- 1 стакан цукру (200 г)
- 2 ст. л. солі з невеликою гіркою
- 1 стакан рослинної олії (210 мл)
- 1 ст. л. 70% оцтової кислоти
Спосіб приготування:
- Щоб лечо вийшло густим, необхідно правильно підготувати томатний сік. Помийте помідори і пропустіть їх через м'ясорубку. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 2 хвилини, потім вимкніть і остудіть до теплого стану.
- Перетріть через велике сито, щоб відокремити томатний сік від шкірки і насіння. Для приготування лечо нам буде потрібно 3 л томатного соку.
- Тепер займемося перцем. Перець для лечо потрібно вибирати м'ясистий. Колір повинен бути насичено червоним. Помийте його і видаліть плодоніжки і насіння. Поріжте перець на шматочки.
- Підготовлений перець перекладіть у великій таз і залийте томатним соком. У ньому ми варитимемо лечо. Всипте до перцю цукор, влийте олію і додайте сіль.
- У гіркого перцю видаліть плодоніжки, а насіння залиште. Подрібніть в блендері разом з очищеними шматочками часнику.
- Додайте суміш перцю і часнику до решти інгредієнтів. Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння і з цього моменту засічіть час. Час варіння – 45 хвилин. Наприкінці варіння додайте оцтову есенцію. Перемішайте.
- Розлийте гаряче лечо по стерилізованих банках і закрийте металевими кришками, які необхідно обдати окропом. Укутайте банки в теплому місці на 12 годин, перевернувши їх на кришку.
Як зберігати лечо
Зберігайте банки з лечо в прохолодному місці. З цієї норми продуктів виходить 8 банок х 0,7 л.
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом угорського лечо на сковороді з яйцем.