Грецький салат готується з найпростіших продуктів, які є в будь-якому домі на Середземномор'ї: свіжих овочів, маслин і сиру фета.
З овочів використовуються зазвичай помідори, огірки і червона цибуля. Маслини беруть чорні, м'ясисті. З приправ додають традиційні для середземноморської кухні чорний перець, базилік і орегано. Заправляють класичний грецький салат сумішшю оливкового масла і лимонного соку.
Грецький салат
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 90 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 червоної цибулини
- 2 стиглих помідора
- 2 огірка
- 100 г сиру фета
- 50 г маслин без кісточок
- Листя м'яти – жменька
- 1/2 ч.л. сушеного орегано
- 2 ст.л. оливкового масла
- 2 ч.л. лимонного соку
- Сіль і чорний перець
Спосіб приготування:
- Всі овочі помийте і обсушіть.
- Наріжте помідори, огірки і фету кубиками, а цибулю тонкими скибочками.
- Викладіть підготовлені інгредієнти в неглибоку миску. Розподіліть зверху м'яту, оливки і орегано.
- Полийте салат оливковою олією і збризніть лимонним соком.
Як подавати грецький салат
Подавайте салат з теплою пітою або лавашем.
Дивіться відео, чим корисна середземноморська кухня:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного салату в грецькому стилі.