Головна Сьогодні

Як приготувати картопляний салат у грецькому стилі

Рецепт смачного салату з картоплі з бринзою та оливками

Класичний грецький салат  дуже свіжий і соковитий, тому більше підходить для літа. Ми пропонуємо зимовий варіант цієї страви – картоплею і стручкової квасолею.

Картопляний салат по-грецьки

 Складові: 

  • 900 г картоплі з червоною шкіркою
  • 70 г бринзи або фети
  • 75 г оливок і маслин
  • 100 г стручкової квасолі
  • трохи петрушки, м'яти і орегано
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. гірчиці
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Якщо картопля молода, її можна не чистити, а добре помити, розрізати навпіл, збризнути маслом і запекти на деку в духовці. Якщо картопляні половинки великі, розрізати їх ще раз навпіл.
  2. Зелену квасолю відварити в киплячій воді протягом 5 хвилин.
  3. Нарізати сир кубиками або розкришити руками.
  4. Оливки дістати з розсолу і нарізати кружечками.
  5. Зелень помити, обсушити і порвати руками.
  6. Для заправки змішати оливкову олію, лимонний сік, гірчицю і сіль. Полити салат і перемішати.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного салату від Даші Малахової. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати німецький картопляний салат з яблуками і оселедцем.

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату від Григорія Германа:

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти