Зелений суп зі шпинатом можна приготувати буквально за півгодини. Він виходить дуже ситним і смачним. Для основи підійде будь-який бульйон або просто вода.
Варити суп зі шпинату можна в будь-яку пору року, якщо у вас є заморожені листя власного приготування або з магазину.
Суп зі шпинатом і яйцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 61 ккал на 100 г
Складові:
- 2.5-3 л води або бульйону
- 1/2 пакету шпинату
- 3 невеликих картоплин
- 1 цибулина
- 1 невелика морква
- 2 яйця
- вершкове масло
- сіль перець
- лавровий лист
Спосіб приготування:
- Картоплю порізати дрібними кубиками, нашаткувати цибулю, моркву натерти на тертці.
- Воду або бульйон довести до кипіння, посолити.
- Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву, пасерувати 3-4 хвилини. Картоплю опустити в бульйон, варити до напівготовності. Викласти обсмажені цибулю і моркву.
- На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла, додати заморожений шпинат, потушкувати 5 хвилин, поки шпинат повністю не розморозиться.
- Додати шпинат у суп, додати перець горошком, лавровий лист.
- Збити виделкою яйця, в каструлі виделкою зробити "воронку", повільно цівкою влити туди яйця, постійно розмішуючи. Варити ще 2 хвилини і накрити кришкою.
Як подавати суп
Подавайте суп зі шпинатом гарячим, за бажанням додавши сметану або грінки.
Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром :
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вафлі зі шпинату. Ми також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.