8 Березня – день жіночний і легкий. Тому хочеться легкості й у частуванні. Ну й оригінальності, звісно. Поки не знаєте, що подарувати подругам – тут є варіянти подарунків. Якщо у ваших планах урізноманітнити святкове урочисте меню цікавими салатами, які до того ж не зашкодять фігурі, то скористайтеся цією добіркою простих, але смачних салатів.
Салат з тунця та овочів

Час приготування:

- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Мікс салатного листя
- 1 огірок
- 1 помідор або жменя томатів чері
- 2 варені яйця
- 80 г консервованого тунця шматочками
- Оливкова олія – за смаком
- Зерниста гірчиця – за смаком
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя замочити у воді на пів години. Промити, дати висохнути й порвати на тарілку.
- Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, варених яєць і тунця. За бажанням додати нарізану червону цибулю.
- Посолити й поперчити, полити оливковою олією, змішаною з гірчицею.
Теплий салат з буряком і апельсинами

Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 4 буряка
- 2 апельсини
- 50 г волоських горіхів
- 1 пучок петрушки
- 1 упаковка салатного міксу
- Сіль і перець – за смаком
Для заправки:
- 3 ст. л. апельсинового соку
- 1 ст. л. діжонськой гірчиці
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. оливкового масла
Спосіб приготування:
- Буряк очистити і нарізати кубиками. Розкласти на фользі, приправити сіллю і перцем, загорнути і поставити в розігріту до 200° С духовку. Запікати до готовності 60-90 хвилин.
- Очистити апельсини, зрізавши шкірку ножем, щоб можна було легше дістати часточки. Їх також слід вирізати ножем, щоб позбутися шкірки. З решти обрізків апельсина вичавити сік.
- Щоби приготувати заправку, слід змішати апельсиновий сік, діжонську гірчицю, яблучний оцет, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішати соус виделкою.
- Готовий буряк дістати з духовки і перекласти в салатницю. Заправити половиною отриманого соусу. До буряка додати нарізані часточки апельсина.
- Волоські горіхи вимити і підсушити в мікрохвильовці упродовж двох-трьох хвилин. Петрушку дрібно нарізати. Покласти зелень і горіхи до буряка з апельсинами, приправити салат сіллю і перцем, перемішати.
- Викласти на тарілку салатне листя, а зверху – теплий салат з буряка й апельсинів, заправити соусом і подавати на стіл.

Салат з копченої курки з кукурудзою

Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 бляшанка консервованої кукурудзи
- 300 г вареного буряка
- 200 г варено-копченої курки
- 1 свіжий огірок
- 75 г мікс салату
- 100 г помідорів чері
- 150 г фети
- 1 ст. л. гірчиці
- 1/2 ст. л. яблучного оцту
- 5 ст. л. оливкової олії
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Приготуйте заправку: в мисці збийте виделкою оливкову олію, оцет, гірчицю.
- Курку наріжте скибочками. Помідори розріжте навпіл, огірки тонко поріжте.
- Нарізану кубиками фету перемішайте з соусом з гірчиці.
- Буряк почистіть і наріжте кубиками.
- Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, огірки, фету. Заправте оливковою олією.
- Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовану суміш.
- Якщо заправка здасться вам кислою – додайте трохи меду або кленового сиропу. Перемішайте.
Святковий салат з печінки тріски

Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 240 г печінки тріски
- 3 курячі яйця
- 2 ст. л. червоної ікри
- 2 свіжі огірки
- 1 картоплина
- 1 пучок зеленої цибулі
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування: ⠀
- Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
- Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в склянки або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
- Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
- Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
- Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З другого боку розкласти червону ікру.
- Помити і просушити зелену цибулю. Частину її дрібно нарізати і посипати кубики огірка.
- Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і стеблами зеленої цибулі.
Салат з креветками і помідорами чері

Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г готових креветок
- 8 помідорів чері
- 6 перепелиних яєць
- 50 г міксу салатного листя
- 50 г свіжого шпинату
- 50 г пармезану
Для заправки:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. зернистої гірчиці
- 2 ч. л. соку лимона
- Кунжут, сіль, чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Листя салату і шпинат добре помити і обсушити на паперових рушниках.
- Відварити перепелині яйця упродовж чотирьох хвилин, остудити, очистити й розрізати вздовж навпіл.
- Помідори чері розрізати вздовж навпіл. Пармезан натерти на дрібній тертці.
- З'єднати в мисочці оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і перемішати.
- Порвати на невеликі шматочки салатний мікс, додати шпинат, готові креветки, помідори, яйця, заправку. Акуратно перемішати, викласти на тарілки, посипати пармезаном і кунжутом.
Тут знайдете рецепти гарячих і легких страв на 8 Березня.