Їх навіть у руку приємно брати, не те що їсти. Капкейки – дивовижний десерт. Вони святкові завжди. І якщо є завдання – не лише зробити приємні подарунки, а й приготувати щось незвичайне на 8 Березня – подбайте і про десерти. Ці капкейки обов'язково сподобаються всім, адже всередині них полуниця, а прикрашає їх – сирний крем.
Капкейки з полуничною начинкою та сирним кремом


Інгредієнти
- 80 г – вершкового масла
- 150 г – цукру
- 3 г – солі
- 60 г – яєць
- 120 г – вершків 33%
- 0,5 г – ваніліну
- 130 г – борошна
- 6 г – розпушувача
Для начинки
- 300 г – замороженої полуниці
- 70 г – цукру
- 5 г – пектину
- 20 г – лимонного соку
Для крему
- 100 г – полуничного конфітюру
- 80 г – білого шоколаду
- 80 г – вершкового масла
- 200 г – сирного сиру
Спосіб приготування
- Змішати всі інгредієнти, крім борошна, міксером.
- Домісити суміш із борошном вручну.
- Перекласти в кондитерський̆ мішок, відсадити у формочки по 45 г.
- Випікати в розігрітій духовці до 160 градусів 25 хвилин. Остудити.
- Полуницю змішати з цукром і поставити на середній вогонь. Другу частину цукру перемішати віночком з пектином.
- Додати, коли температура полуниці підвищилася до 45 градусів і цукор розчинився, перемішати. Варити 1 хвилину. Додати свіжовичавлений лимонний сік. Знову дати закипіти, зняти з вогню.
- З'єднати гарячий конфітюр і розтоплений шоколад, добре розмішати вінчиком. Охолодити.
- Додати розм'якшене вершкове масло, розмішати до однорідності. Перекласти в кондитерський мішок і дати стабілізуватися 3-4 години.
- Наповнити капкейки за допомогою кондитерського мішка.
- Крем з'єднати із сиром, злегка збити, прикрасити капкейки.
Тут знайдете 3 рецепти ароматних мафінів.