Курка і гриби – поєднання, що давно стало класичним. Тушкована птиця з печерицями, вином і вершками – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Блюдо подається до столу разом з картопляним пюре і зеленню.
Курка з грибним соусом і картопляним гарніром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 129 ккал на 100 г
Складові:
Для курки:
- 1 тушка курки середнього розміру, порізана на 8 частин
- 1 ч.л. борошна
- 75 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 5 ст. ложок мадери
- 500 мл курячого бульйону
- 200 мл вершків
- 4 гілочки чебрецю
- 350 г печериць
- 2 гілочки петрушки
- Сіль і перець
- Свіжа зелень – для подачі
Для гарніру:
- 1 кг картоплі
- 150 г вершкового масла
- 150 мл вершків
Спосіб приготування :
- Приправте шматочки курки сіллю і перцем, обваляйте в борошні.
- Розтопіть дві третини вершкового масла на сковороді на середньому вогні. Додайте курку і обсмажте до рум'яної скоринки з кожного боку.
- Перекладіть м'ясо в невелику каструлю. Поставте на середній вогонь. Додайте порізаний часник і цибулю, вино, вершки і чебрець. Добре розмішайте і доведіть суміш до кипіння. Коли суміш закипить, тушкуйте на середньому вогні ще 12-15 хвилин.
- Додайте порізані гриби і продовжуйте тушкувати ще 12-15 хвилин, поки соус трохи не загусне.
- Приправте страву сіллю і перцем, тоді додайте решту масла і нарізану петрушку.
- Відваріть картоплю в підсоленій воді, додайте вершкове масло і вершки і розімніть в пюре.
Як подавати курку
Подавайте страву гарячою разом з картопляним пюре і нарізаною зеленню.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачніші млинці з куркою і грибами .