Весняний салат з зеленню і куркою – це смачна і дієтична страва. Його приготування не забере багато часу і сил.
Салат виходить дуже ситним, тому цілком може стати повноцінним обідом або вечерею.
Зелений салат з курячими стегенцями та заправкою з йогурту
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 64 ккал на 100 г
Складові:
Для заправки:
- 2 ст.л. натурального йогурту
- 1 зубчик часнику
- Кілька гілочок свіжої петрушки
- 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
Для курки:
- 4 філе курячих стегон
- 1 ст.л. оливкової олії
- Сіль і перець
Для салату:
- 2 стебла зеленої цибулі
- Жменя листя м'яти
- Кілька гілочок кропу
- Пучок салатного листя
- 1 ст.л. свіжовичавленого соку лимона
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. тертого пармезану
Спосіб приготування:
- Щоб зробити заправку, змішайте всі інгредієнти, приправте сіллю і перцем.
- Курячі стегна помийте і зніміть шкіру. Змастіть олією, приправте сіллю і перцем. Обсмажте стегенця на сковороді гриль з двох сторін до готовності.
- Поріжте зелень для салату, додайте лимонний сік і оливкову олію, добре все перемішайте.
- Викладіть салат на тарілки, наріжте курячі стегна і викладіть їх зверху. Посипте пармезаном, полийте заправкою і подавайте на стіл.
На замітку
У салат можна додати бланшований зелений горошок.
Дивіться відео, як приготувати американський салат з куркою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою і ананасами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом овочевого салату з горохом нут .