Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю крохмалистих сортів – тільки так гарнір вийде по-справжньому легким.
Існує дуже простий спосіб дізнатися, наскільки багато крохмалю міститься в картоплі. Розріжте картоплю на дві половинки, потріть їх одна об одну, візьміть рукою за вершинку однієї половинки: якщо картопля злиплася і не падає, значить, в бульбі багато крохмалю.
Для смачного пюре, крім відповідного сорту картоплі, вам знадобиться ще три компонента: вершкове масло, сіль, молоко або вершки.

Картопляне пюре
Складові:
- 1 кг крахмалистої картоплі
- 1/2 чашки теплого молока
- 1-2 ч.л. крупної солі
- 2 ст. л. вершкового масла
Рецепт приготування:
- Помийте і почистіть картоплю, розріжте її на середні шматки. Це гарантує, що картопля звариться швидше.
- Покладіть шматочки картоплі у велику каструлю і залийте холодною водою. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
- Як тільки вода закипить, додайте сіль. Зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
- Відкиньте картоплю на друшляк і поверніть її назад в каструлю. Додайте тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури.
- Візьміть картопляний прес і розімніть все в пюре. Не використовуйте блендер або міксер – це зробить блюдо клейким і несмачним.
- Картопляне пюре готове! Ви можете додати в нього ще трохи олії, тертий сир, мелений перець або рубану зелень.
Нагадаємо, раніше дієтологи розвінчали найпопулярніші міфи про картоплю.
Дивіться відео, як приготувати закуску з крабових паличок і авокадо: