Картопля в мікрохвильовці – смачна страва, яку можна приготувати за лічені хвилини. Завдяки паніровці з борошна і солі вона виходить ніби щойно з багаття.
Щоб картопля рівномірно пропеклась, бажано вибирати бульби однакового розміру. Крім цього, в процесі приготування її слід один-два рази перевернути.
Печена картопля в мікрохвильовці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 93 ккал на 100 г
Складові:
- 10 середніх картоплин
- 1 ст.л. солі
- 2 ст.л. з гіркою борошна
- Трохи суміші сухих італійських трав
- 2-3 зубчики часнику
- Оливкова або вершкове масло
- 1 пучок свіжого кропу
Спосіб приготування:
- Картоплю помити за допомогою щітки або губки для миття посуду. Дати трохи обсохнути.
- Тим часом насипати в поліетиленовий пакет борошно, сіль і сушені трави.
- Додати вологу картоплю в пакет і потрясти, щоб бульби рівномірно вкрилися борошняної сумішшю.
- Викласти картоплю в підходящу для мікрохвильовки форму. Готувати 10 хвилин при потужності 850 Вт.
- Поки печеться картопля, приготувати заправку: змішати м'яке вершкове масло з пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. За бажанням посолити.
- Злегка очистивши картоплину, надрізати її і в середину покласти шматочок масла з часником і кропом. Повторити з залишилася картоплею.
На замітку
Такий картоплю можна запекти в духовці. Це займе близько години.
Дивіться відео, як вибрати картоплю:
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю в духовці у фользі . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати картопляні крокети з сиром і грибами.