Головна Сьогодні

Як приготувати жульєн: 5 простих рецептів

З грибами та сиром, з грибами і свининою, з рибою, рецепт грибного жульєну в булочці

Жюльєн – прекрасний маркетинговий хід. Один з найгеніальніших в кулінарії останніх 150 років. І от чому. Якщо ви думали, що це споконвічно французька вишукана закуска, то ви глибоко помилялися. Справа в тому, що у Франції словом "жюльєн" називають стиль нарізки, вірніше, те, що після цієї нарізки отримується. А саме – тонкі, як сірники, смужки продуктів. Насамперед овочів. Наприклад, грибів. Тобто добре і давно відома страва – гриби в сметані – нарізані в стилі жюльєн, отримали однойменну назву. Так різні варіяції запікання тонко порізаних овочів з будь-яким м'ясом стали називати жюльєн. Звісно, з метою надати цим всім простим стравами французького флеру. Пропонуємо рецепти жульєну з грибами і сиром, класичного, з грибами і куркою в печі та в булочці з грибами.

Жульєн з вершками, куркою і грибами

Жульєн з куркою та грибами
Жульєн з куркою та грибами
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 500 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 200 г вершків
  • 100 г цибулі
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ч. л. борошна
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Куряче філе помити, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 20 хвилин. Дати охолонути.
  2. Нарізати курку, гриби і цибулю соломкою.
  3. Сир натерти на тертці.
  4. Лук обсмажити на олії до прозорості. Додати гриби і смажити, поки не випарується майже вся рідина.
  5. Посолити, додати куряче м'ясо і перемішати. Всипати борошно і ще раз перемішати.
  6. Влити вершки і проварити до загустіння (3-5 хвилин).
  7. Викласти підготовлену суміш в кокотницю. Посипати сиром і запікати за 180º С 20 хвилин або до рум'яної скоринки.
  8. Подавати жульєн гарячим, за бажанням посипати зеленню.

Жульєн з грибами та сиром

Жульєн з грибами та сиром
Жульєн з грибами та сиром
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 2 цибулини
  • 500 г печериць
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 яйця
  • 1 склянка сметани
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів
  • 100 г пармезану
  • 2 ст. л. олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Очищену цибулю подрібніть і обсмажте на олії до прозорості.
  2. Печериці почистіть, наріжте соломкою, обшпарте гарячою водою і обсмажте у вершковому або олії до готовності.
  3. Зробіть сметанний соус. Налийте в сковорідку трохи олії і обсмажте в ньому борошно. Збийте яйця і змішайте їх зі сметаною, додайте обсмажене борошно. Посоліть і поперчіть.
  4. З'єднайте обсмажені гриби і цибулю, викладіть в кокотниці. Гриби і цибулю залийте соусом.
  5. Сир змішайте із сухарями і посипте цією сумішшю майбутній жюльєн. Поставте в розігріту піч і запечіть до появи рум'яної скоринки.

Жульюєн з грибами в булочці

Фото: Pinterest

Інгредієнти

  • 100 г твердого сиру
  • 50 мл соняшникової олії
  • 100 мл вершків
  • 200 г печериць
  • 2 булочки
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби помийте і наріжте тонкими пластинами. Подрібніть цибулю.
  2. Обсмажте на розігрітій олії гриби з цибулею.
  3. Зріжте верхівку у булочок і дістаньте м'якоть. Нафаршіруйте і натріть зверху сир.
  4. Запікайте 20 хвилин в розігрітій до 180°С до готовності.

Жюльєн зі свининою і печерицями

Жульєн класичний зі свининою та грибами
Жульєн класичний зі свининою та грибами
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Свинина – 200 г
  • Гриби – 200 г
  • Вершки 30% – 250 г
  • Сир – 50 г
  • Цибулина – 2 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, спеції за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби помити і нарізати соломкою. М'ясо нарізати тонкими смужками.
  2. Цибулю очистити, помити і нарізати тонкими кільцями. Розігріти масло на сковороді, обсмажити цибулю упродовж двох хвилин, додати до нього м'ясо і гриби, обсмажувати 20 хвилин.
  3. Додати в сковороду вершки і тушкувати суміш ще 10 хвилин.
  4. Розкласти в жароміцні формочки, посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин до появи рум'яної скоринки.
  5. Подавати жульєн гарячим, за бажанням прикрасити зеленню.

Жульєн з червоною рибою

Фото: instagram.com/tasty_ua/

Інгредієнти

  • Філе червоної риби – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Печериці – 300 г
  • Вершки 10% – 350 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль, перець
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Філе промити і обсушити, видалити кісточки і нарізати кубиками. Сир натерти на тертці. Цибулину розрізати на чотири частини і нашаткувати.
  2. Гриби – навпіл і нарізати тонкими пластинками. Гриби відправити на розігріту суху сковороду. Свіжі печериці виділяють багато рідини, тому почекайте, доки вона випарується, і тільки потім додайте олію.
  3. Обсмажувати декілька хвилин, потім зняти гриби зі сковороди. Цибулю обсмажити до м'якості на олії. Можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
  4. Повернути гриби на сковороду до цибулі, додати рибу, обсмажувати декілька хвилин.
  5. Посипати борошном, посолити, поперчити і перемішати. Влити вершки і готувати, помішуючи, поки соус не загусне. Розкласти жюльен по кокотницях, посипати натертим сиром. Поставити в розігріту до 200° С піч і запікати близько 10 хвилин.

Тут дізнаєтеся про те, як правильно готувати рис і не припускатися при цьому помилок.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти