Смачний шашлик можна приготувати, навіть не виходячи з дому. Для цього слід замаринувати тонко нарізане куряче філе, начинити його шматочками апельсина і нанизати на шпажки упереміж зі шматочками солодкого перцю і часнику. А в кінці – запекти в духовці або посмажити на електричному грилі.
Курячий шашлик з апельсинами і перцем
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 141 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г курячої грудки
- 2 апельсина
- 3 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- 1 ч. л. оливкового масла
- 1 ч. л. меду
- 1/2 ч. л. куркуми
Спосіб приготування
- Цедру одного апельсина змішайте з його соком, медом, оливковою олією і куркумою.
- Курку поріжте тонкими шматочками, як для шніцеля, і покладіть в цю апельсиново-медову суміш маринуватися на 30 хвилин.
- Поріжте один апельсин часточками, часник – тонкими скибочками, а болгарський перець – великими шматочками.
- Потім загорніть шматочки апельсина в курку і проткніть дерев'яною шпажкою. Також потрібно нанизати на шпажку часник і болгарський перець. В кінці полийте отримані шашлички маринадом.
- Приготувати їх можна на домашньому грилі або в звичайній духовці. В останньому випадку поставте в духовку високу форму і встановіть шпажки таким чином, щоб їх кінці лежали на краях форми, не торкаючись її дна. Випікайте в духовці 30 хвилин при температурі 200 ° С.
- В середині цього процесу шашлички можна повернути на іншу сторону і ще раз полити медово-апельсиновим маринадом.
Як подавати шашлик з курки
Подавайте курячий шашлик з будь-яким гострим соусом і рисом в якості гарніру.
Дивіться відео, як посмажити смачні шашлики, не виходячи з дому:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлик з курки з помідорами чері. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити шашлик в банку в духовці .