У кожного з нас своя ранкова каша. Зрозуміло, що вівсяна – улюблений вибір для більшості. Разом з її простотою, приготувати вівсянку ідеально теж треба вміти. А коли хочеться різноманітності, то можна спробувати норвезьку рисгрот, що можна перекласти, як каша з рису. У цієї каші особлива консистенція, адже рис для неї вариться трохи більше звичайного. Кількість цукру і меду варіюється, все це можна замінити родзинками.
Як приготувати кашу рисгрот
З розрахунку одна чашка – 240 мл
- ¾ чашки круглозернистого рису;
- 1,5 чашки води;
- 2,5 чашки молока;
- 1 ст. л. топленого або вершкового масла;
- 1 ст. л. меду;
- 1 ст. л. цукру;
- по 1 ч. л. солі, ванільного екстракту;
- кориця, родзинки – за смаком;
- масло для подачі.
Спосіб приготування
- У сотейнику довести до кипіння рис з водою, зменшити вогонь і варити, доки практично вся вода не вбереться в рис (близько 10 хвилин).
- Додати молока, накрити кришкою і варити, помішуючи, доки більша частина молока не вбереться. Щоразу потрібно додавати молоко, коли попереднє увібралося в рис.
- Весь процес варіння має тривати 45-55 хвилин.
- Наприкінці додати в кашу масло, мед, цукор, сіль і ваніль, перемішати.
- Розкласти по тарілках, посипати родзинками і меленою корицею. Прикрасити маслом.
Також до сніданку можна приготувати запіканку з італійським акцентом.
І ще один рецепт сирних млинців для сніданку знайдете тут.
Читайте також:
- Без жодної грудочки – 6 правил для ідеальної манної каші
- Кускус – калорійна каша. З чим і коли її треба їсти без шкоди для здоров'я
- 12 кращих страв з рисом – від плову і долми до сирної запіканки і запечених яблук
- Ідеальний рис щодня – інструкція до обов'язкового застосування
- Ніжніше запіканки: 3 рецепти пудингу з сиру на сніданок