Паста карбонара – одна з найвідоміших і найулюбленіших страв італійської кухні. Карбонара подається під соусом, в основу якого входять яйця, сир і шинка або бекон.
Покроковий рецепт пасти від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Паста карбонара
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 386 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г пасти фетучіне
- 3 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 100 мл білого сухого вина
- 200 г вершків
- 100 г твердого сиру
- 50 г вершкового масла
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Відваріть пасту в підсоленій воді.
- Розігрійте сковороду з олією.
- Очищену цибулю дрібно порубайте. Додайте на сковороду.
- Додайте нарізаний смужками бекон і витопіть жир. Додайте вершкове масло і трохи чебрецю.
- Влийте біле сухе вино. Поки воно википає, наріжте петрушку.
- Влийте вершки, зменшіть вогонь і додайте тертий сир.
- Додайте пасту, зніміть з вогню і перемішайте. Посоліть за смаком, додайте мелений перець і посипте петрушкою.
Як подавати пасту
Додайте сирий жовток і швидко перемішайте, поки паста не охолола.
Більш детально – дивіться в сюжеті:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вегетаріанську пасту з баклажанами і помідорами, а також ділилися рецептом тальятеле з лисичками і сиром.