Головна Сьогодні

Карбонара: рецепт найпопулярнішої італійської пасти

Готуємо пасту з беконом і сиром за рецептом ведучого Григорія Германа

Паста карбонара – одна з найвідоміших і найулюбленіших страв італійської кухні. Карбонара подається під соусом, в основу якого входять яйця, сир і шинка або бекон.

Покроковий рецепт пасти від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Паста карбонара

Фетучіне карбонара
Фетучіне карбонара
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 386 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 200 г пасти фетучіне
  • 3 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • 200 г вершків
  • 100 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

  1. Відваріть пасту в підсоленій воді.
  2. Розігрійте сковороду з олією.
  3. Очищену цибулю дрібно порубайте. Додайте на сковороду.
  4. Додайте нарізаний смужками бекон і витопіть жир. Додайте вершкове масло і трохи чебрецю.
  5. Влийте біле сухе вино. Поки воно википає, наріжте петрушку.
  6. Влийте вершки, зменшіть вогонь і додайте тертий сир.
  7. Додайте пасту, зніміть з вогню і перемішайте. Посоліть за смаком, додайте мелений перець і посипте петрушкою.

Як подавати пасту

Додайте сирий жовток і швидко перемішайте, поки паста не охолола.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вегетаріанську пасту з баклажанами і помідорами, а також ділилися рецептом тальятеле з лисичками і сиром.

Всі подробиці в спецтемі Найкращі рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти