Млинці з яблуками – популярний і простий у приготуванні десерт. Ця ніжна страва відмінно підходить для осіннього сніданку або традиційного чаювання. Завдяки додаванню кориці і лимонної цедри яблучна начинка виходить неймовірно ароматною.
Млинці з яблуками та корицею


Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 142 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 120 г борошна
- 250 мл молока
- 100 мл води
- 120 г цукру
- 2 яйця
- 1 ст.л. рослинної олії
- Дрібка солі
- 6 середніх яблук
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. лимонної цедри
- 1/2 ст.л. меленої кориці
- 1 склянка сметани
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 1 1/2 ст.л. лимонного соку

Спосіб приготування:
- Для тіста: попередньо просіяне борошно, 50 г цукру, дрібку солі, рослинну олію, молоко і воду змішати в глибокій ємності.
- Щоб тісто вийшло однорідним, перемішати його за допомогою вінчика або міксера.
- Сковороду поставити на середній вогонь. Коли посуд досить розігріється, змастити його дно олією. Ополоником перемішати тісто. Зачерпнути його в кількості, необхідній для отримання тонкого млинчика. Виливши тісто на розігріту сковороду, плавно нахиляти в різні боки, щоб тісто рівномірно розтеклося по всій поверхні.
- Потім сковороду знову поставити на плиту. Млинці обсмажити з обох боків до отримання рум'яного кольору.
- Перевертати млинці найкраще дерев'яною або силіконовою лопаткою. Якщо в млинцеве тісто додати трохи олії, змащувати сковорідку перед випічкою кожного млинця необов'язково. Зате необхідно перемішувати тісто перед приготуванням чергового млинця, так як борошно швидко осідає на дно, і тісто стає нерівномірним.
- Для начинки: яблука промити і очистити від шкірки. Кожен плід розрізати навпіл і видалити серцевину з кісточками. Нарізати яблука тонкими скибочками. Шматочки яблук перекласти в миску і посипати корицею. Інгредієнти перемішати і залишити яблука просочуватися ароматом приправи.
- У сковороді розтопити вершкове масло на слабкому вогні. Коли масло стане рідким, в нього всипати 70 г цукрового піску і додати лимонний сік і цедру. Суміш продовжити нагрівати, постійно помішуючи, до отримання м'якої карамелі насиченого бурштинового відтінку. У готову карамель перекласти нарізані яблука і обсмажувати їх, перемішуючи, до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими і не покриються карамеллю з усіх боків. Після цього сковорідку зняти з вогню.
- Сметану збити з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.
- Кожен млинець викласти на обробну дошку, а на його середину помістити трохи яблучної начинки і 1 ч. ложку сметанного крему. Десерт згорнути у вигляді класичного конвертика.
Як подавати млинці
Можна подавати млинці з яблуками холодними або розігрівши у мікрохвильовій печі.
Дивіться відео, як вибрати смачні яблука:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом крамбла з яблуками, а також розповідали, як приготувати яблучне варення шматочками.