Глінтвейн просто створений для осені – він відмінно зігріває і піднімає настрій. Розповідаємо, як самостійно приготувати цей популярний алкогольний напій.
Вам знадобляться прості і доступні продукти: червоне сухе вино, фрукти, мед і прянощі.
Глінтвейн з фруктами і спеціями


Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 100 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 мл води
- 5-6 шт. гвоздики
- 2 палички кориці
- 2-3 зірочки бадьяна
- 1 апельсин
- Половинка лимона
- Половинка яблука
- 4 ст. л. меду
- 1 пляшка червоного вина

Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю води і додайте відразу всі спеції. Коли вода закипить, зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися під кришкою протягом 10 хвилин.
- Наріжте шматочками фрукти: яблуко, лимон, апельсин і киньте їх в каструлю з гарячою водою. Злегка їх потушкуйте, щоб фрукти віддали сік.
- Додайте в каструлю мед і вино і розігрійте отриману суміш, не доводячи до кипіння. Накрийте кришкою і дайте настоятися ще 5-10 хвилин. Глінтвейн готовий!
Корисна порада
Можна взяти термос або термокружку і перелити напій туди, щоб не остигав.
Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle розповідали, як приготувати зігріваючі напої для дітей. Також ми писали, як зварити гарячий шоколад з апельсином.