Головна Сьогодні

Кращий рецепт глінтвейну з червоного вина

Вино не можна кип'ятити, його можна тільки нагрівати до температури 65-70 °C

Глінтвейн просто створений для осені – він відмінно зігріває і піднімає настрій. Розповідаємо, як самостійно приготувати цей популярний алкогольний напій.

Вам знадобляться прості і доступні продукти: червоне сухе вино, фрукти, мед і прянощі.

Глінтвейн з фруктами і спеціями

Глінтвейн з червоного вина
Глінтвейн з червоного вина
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 100 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 250 мл води
  • 5-6 шт. гвоздики
  • 2 палички кориці
  • 2-3 зірочки бадьяна
  • 1 апельсин
  • Половинка лимона
  • Половинка яблука
  • 4 ст. л. меду
  • 1 пляшка червоного вина

Спосіб приготування:

  1. Налийте в каструлю води і додайте відразу всі спеції. Коли вода закипить, зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися під кришкою протягом 10 хвилин.
  2. Наріжте шматочками фрукти: яблуко, лимон, апельсин і киньте їх в каструлю з гарячою водою. Злегка їх потушкуйте, щоб фрукти віддали сік.
  3. Додайте в каструлю мед і вино і розігрійте отриману суміш, не доводячи до кипіння. Накрийте кришкою і дайте настоятися ще 5-10 хвилин. Глінтвейн готовий!

Корисна порада

Можна взяти термос або термокружку і перелити напій туди, щоб не остигав.

Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle розповідали, як приготувати зігріваючі напої для дітей. Також ми писали, як зварити гарячий шоколад з апельсином.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти