Ця паста карбонара з локшиною з цукіні не містить глютену і включає мало вуглеводів, але виходить неймовірно смачною і ароматною.
Щоб зробити "пасту", візьміть невеликий молодий цукіні, без насіння, з ніжною шкіркою. Наріжте його на зразок локшини. Для цього зручно використовувати слайсер.
Карбонара з цукіні
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 362 ккал на 100 г
Складові:
- 4 середніх цукіні або кабачка
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 скибочки панчетти, нарізаної кубиками
- 3 ч.л. оливкового масла
- 1 цибуля-шалот, подрібнений
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1 чашка замороженого горошку
- 2 збитих яйця
- 1 збитий яєчний жовток
- 1/3 склянки дрібно тертого пармезану
- Мелений чорний перець – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Застеліть деко паперовими рушниками в кілька шарів. Покладіть зверху локшину з цукіні і посипте сіллю. Покрийте ще декількома шарами паперового рушника, поставте зверху обробну дошку і залиште на 10 хвилин.
- Потім перекладіть локшину в друшляк і ретельно промийте холодною водою, щоб видалити сіль.
- Знову застеліть деко паперовими рушниками, викладіть зверху цукіні, накрийте другим шаром рушником, притисніть дошкою. Залиште на 10 хвилин.
- Нагрійте велику чавунну сковороду на середньому вогні і додайте одну чайну ложку олії. Додайте панчетту, готуйте до хрусткої скоринки, потім перекладіть бекон на маленьке блюдо і поверніть сковороду на плиту.
- Додайте оливкову олію і поставте каструлю на середній вогонь. Додайте цибулю-шалот і готуйте дві хвилини. Потім додайте часник і готуйте, помішуючи, протягом хвилини. Потім додайте горох і розмішуйте, поки він не розморозиться, близько двох хвилин.
- Нарешті, додайте цукіні, збільште вогонь до середнього і обсмажуйте протягом двох-трьох хвилин або до повного прогріву.
- Вимкніть вогонь
- Збийте яйця, жовток і сир, потім додайте їх в пасту і акуратно перемішайте. Під впливом тепла соус загусне.
- Додайте бекон і приправте свіжомеленим чорним перцем.
Як подавати пасту
Розділіть між двома тарілками, додайте додатковий пармезан, якщо хочете, і приправте сіллю за смаком.
Дивіться відео, як приготувати закуску з кабачків з крабовим пюре:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати спагетті з мітболамі . "Сьогодні" також ділилися рецептом карбонара з грибами .