Популярний ведучий новин "Сьогодні" на телеканалі "Україна" Максим Сікора знає багато рецептів смачної домашньої випічки. На цей раз він поділився рецептом вишневого пирога, який порадує вас ніжним кисло-солодким смаком і збагатить організм порцією вітамінів.
Вишневий пиріг з корицею


Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 70 г масла
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 1 яйце
- 150 г цукру
- Дрібка солі
- Ванілін
- Кориця
- 600 г борошна

Спосіб приготування:
- Підігріваємо молоко, висипаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, додаємо 150 г борошна.
- Вимішуємо опару і залишаємо суміш на 30 хвилин у теплому місці.
- Розтоплюємо масло і додаємо до опари. Туди ж вбиваємо яйце, додаємо залишки борошна і робимо тісто. Залишаємо на годину.
- Очищаємо вишні від кісточок, засипаємо їх цукром.
- Розкачуємо тісто, поміщаємо його в форму для запікання і повертаємося до вишень. Їх необхідно віджати від соку і розкласти на тісто. Присипати корицею і ваніллю.
- Невеликий лайфхак: щоб пиріг "не потік", присипаємо вишні крохмалем. Зверху – накриваємо тістом у вигляді мережива (форма насправді довільна, щоб були отвори). Залишаємо на одну годину. Перед випічкою – змащуємо яйцем і посипаємо цукром.
- Випікаємо при температурі 180-200 градусів. Чекаємо 35-40 хвилин – вишневий пиріг готовий!
Корисна порада
Перед подачею пиріг потрібно обов'язково остудити.
Дивіться відео, як приготувати смачний вишневий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рогалики з вишнею від Лілії Ребрик, а також ділилися рецептом лінивих вареників з вишнею.