Паста з баклажанами, помідорами і сиром виходить дуже смачною і ситною. Подавайте її як самостійну страву або в парі з овочевим салатом, запеченим м'ясом або рибою. Замість баклажанів можна використовувати кабачки або болгарський перець.
Паста з баклажанами і помідорами


Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 156 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г пасти пенне
- 1 баклажан
- 3 зубчики часнику
- 120 г пармезану
- 2 ст. л. оливкової олії
- 100 г помідорів чері
- Зелений базилік – за смаком
- Орегано – за смаком
- Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:
- Відваріть пасту до стану аль денте.
- Баклажан наріжте брусочками. Посоліть і залийте водою, залиште на 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. Промийте, обсушіть.
- Часник очистіть і дрібно порубайте.
- У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте нарізаний часник і обсмажте баклажани до готовності, потім додайте чері і обсмажуйте ще хвилину.
- Пасту відкиньте на друшляк і перекладіть до баклажанів з помідорами, додайте орегано і базилік, перемішайте.
- Дайте постояти кілька хвилин і подавайте, посипавши пармезаном.
Корисна порада
Ви можете використовувати замість чері помідори у власному соку.
Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.