Запечені реберця в духовці – це завжди просто, ситно і смачно. А якщо додати в маринад для ребер мед, він надасть їм золотисту хрустку скоринку. Фрукти вибирайте по сезону: Даша Малахова пропонує використовувати яблука і апельсини.
Телячі ребра з фруктами і медом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 233 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг телячих ребер
- 1 корінь пастернаку, крупно нарізаний
- 1 корінь селери, крупно нарізаний
- 1/2 яблука
- 1/2 цибулини
- 1 апельсин
- Мед
- Томатний сік
- Соус табаско
- Вустерський соус
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Реберця посолити, поперчити і змастити медом.
- Для соусу в блендері подрібнити цибулю з яблуком.
- Додати сік апельсина, томатний сік, табаско, вустерський соус, сіль, перець, трохи меду і ще раз збити.
- Ребра викласти на деко і залити соусом. Зверху викласти шматочки селери і пастернаку.
- Запікати в духовці при 180 градусах 7 хвилин, потім зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще хвилин 20 до готовності.
Як подавати ребра
Подавайте реберця гарячими, за бажанням доповнивши їх картопляним пюре, овочевим салатом і кукурудзою гриль.
Дивіться відео, як запекти реберця в соусі барбекю:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець на мангалі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом.