I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Кращий рецепт яблучного пирога з родзинками і корицею

Готуємо смачний десерт за рецептом Дорі Грінспен

Дорі Грінспен – американський автор кулінарних книг. У 2004 році газета New York Times проголосила її "кулінарним гуру".

Цей наздвичайно смачний яблучний пиріг в оригіналі називається "russian grandmother's apple pie-cake". Дорі розповіла, що отримала рецепт від подруги, а та – від своєї російської бабусі.

Реклама

Закритий яблучний пиріг

Пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 239 ккал на 100 г

Складові:

  • 225 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 чашка цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • Сік 1 лимона
  • 3 1/4 – 3 1/2 чашки борошна

Читайте також:

Реклама

Начинка:

  • 10 середніх яблук
  • Трохи лимонного соку
  • 1 чашка родзинок
  • 1/4 чашки цукру
  • 1 1/4 ч. л. меленої кориці

Дивіться відео, як запекти яблука в духовці з крамблом:

Спосіб приготування:

  1. Збити масло з цукром до пишності, приблизно 2 хвилини.
  2. Додати яйця і продовжувати збивати до тих пір, поки маса не стане пишною і легкою, приблизно 3 хвилини.
  3. Додати лимонний сік, перемішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і поступово додавати в тісто – може піти менша або більша кількість борошна, так що відразу все не додавайте. Тісто буде дуже м'яким і нелипким.
  5. Розділити тісто на дві частини, сформувати прямокутники, загорнути кожен в плівку і покласти в холодильник мінімум на 2 години.
  6. Яблука очистити від шкірки і насіння, порізати невеликими шматочками. Скропити яблука лимонним соком, додати родзинки, цукор і корицю, перемішати.
  7. Форму для випічки (20х30 см) змастити маслом. Розкачати один з прямокутників тіста, покласти його в форму таким чином, щоб були бортики. Не розкачуйте занадто тонко.
  8. Перемішати яблучну начинку і викласти її в форму з тістом. Розподілити рівномірно.
  9. Другу частину тіста розкачати, накрити форму, притиснути краї.
  10. Змастити верх пирога водою і злегка посипати цукром. Гострим ножем зробити на поверхні кілька надрізів або проколів виделкою.
  11. Випікати при 180 ºС близько 60-80 хвилин. Готовий пиріг повинен підрум'янитися.

Як подавати пиріг

Остудити на решітці і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти